דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לברק בקראסט של לבנה וחי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג לברק בקראסט וקרם ארטישוק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מעבד מזון

תבנית אפייה

סיר

בלנדר מוט

 

מצרכים:

לקראסט:

2 כפות זעתר יבש

4 עלי מרווה שופרסל - מיובשים ומפוררים

50 גרם חמאה

1/2 כוס פירורי פנקו

100 גרם גרעיני דלעת קלופים שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לדג:

1 חבילת דג לברק שלם טרי שופרסל – 2 פילטים

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

לקרם הארטישוק:

1 שקית תחתיות ארטישוק שופרסל

2 תפוחי אדמה - קלופים וחצויים לרבעים

2 כוסות מים

1 מיכל שמנת לבישול 15% שופרסל

1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית פלפל לבן טחון במיכל שופרסל

 

להגשה:

1 קופסת סלט מטבוחה שופרסל

1 לימון

 

אופן ההכנה:

לקראסט:

  1. במעבד מזון מניחים את המרווה עם הזעתר היבש, החמאה, הפלפל השחור, פירורי הפנקו וגרעיני הדלעת וטוחנים בפולסים עד לקבלת יצירת קראסט אחיד.

לדג:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בתבנית מניחים את הפילה וסוחטים אותו.
  3. משמנים את הפילה בשמן הזית ומצמידים את הקראסט.
  4. מעבירים את התנור לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.

לקרם הארטישוק:

  1. בסיר מניחים את תחתיות הארטישוק ורבעי תפוחי האדמה הקלופים עם 2 כוסות המים ומבשלים עד לריכוך.
  2. במעבד מזון מניחים את תחתיות הארטישוק ורבעי תפוחי האדמה המרוככים וטוחנים.
  3. מוסיפים את השמנת, אגוז המוסקט, המלח והפלפל הלבן וממשיכים לטחון בפולסים עד לקבלת מרקם חלק.

למטבוחה:

  1. בקערה מניחים את המטבוחה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם קרם.
  2. מסננים את הרוטב.

להגשה:

  1. בצלחת מניחים את קרם הארטישוק, לצידו מניחים את מניחים פילה הדג, המטבוחה, ופלח לימון.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס