דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לאבנה

תמונה גרסת הדפסה

לאבנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות + 24 שעות המתנה
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

חיתול בד נקי או חתיכת בד

קערת ערבוב

חבל קשירה

צלחת הגשה

 

מצרכים:

6 מיכלי יוגורט יווני 10% שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

3 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

2 כפות זעתר טחון

 

להגשה:

1 לחם טרי או 6 פיתות קטנות

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את היוגורט עם המלח, השום הגבישי ועלי הטימין ומערבבים.
  2. מעבירים את התערובת לחיתול בד וקושרים מעל ברז או בחצר למשך לילה.
  3. לאחר שהיוגורט התגבש הופכים את הלאבנה על צלחת הגשה.
  4. מפזרים את הפפריקה והזעתר ומגישים עם זילוף שמן זית מעל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.