כריך סביח עוף | מתכון של מאיר אדוני - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כריך סביח עוף של מאיר אדוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכריך סביח עם עוף וטחינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 2:30 שעות
  • מספר מנות: 6 מנות

מרכיבים:

לבישול העוף

6 כרעי עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה נקיות

קליפה מ-1 לימון

8 יח' פלפל אנגלי שופרסל

1 ראש שום חצוי

10 יח' פלפל שחור שלם שופרסל

 2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 ענף מרווה  שופרסל

1 ענף רוזמרין שופרסל

2 פלפל שאטה שלם

3 בצלים לבנים קלופים חצויים

 

לחציל

2 חצילים קלופים חתוכים לפרוסות דקות יחסית

1 כוס קורנפלור שופרסל

1 כוס קמח שופרסל

מלח גס

1 בקבוק שמן חמניות שופרסל

 

להגשה

1 כוס טחינה גולמית שופרסל green מעורבבת עם מים קרים וכפית מלח עד לסמיכות הרצויה

4 ביצים מבושלות במים רותחים כ-8 דקות

חופן עלי פטרוזיליה מופרדים

2 כפות לימון כפות קצוץ

1 צ'ילי ירוק קצוץ דק

מעט שמן זית פרימיום שופרסל להגשה


6 יחידות בייגל ירושלמי

אופן ההכנה:

  1. הכנת העוף: מסדרים את העוף על תבנית צלייה עמוקה, מכסים בשמן זית ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכניסים לתנור שחומם מראש על 130 מעלות למשך שעה.
  2. מוצאים ומשאירים בצד לשעה לפחות. שולפים את העופות מהשמן ומפרידים את הבשר מהעצמות רצוי להשאיר את החתיכות גדולות ככל שניתן.
  3. אופן הכנת החציל: מניחים את פרוסות החציל על רשת ומפזרים כמות נדיבה של מלח גס. נותנים להם לנוח כ-45 דקות. פעולה זו מוציאה את הנוזלים מהחציל, הופכת אותו פחות מריר וגורמת לו לספוח כמות קטנה יותר של שמן בטיגון.
  4. שוטפים את החצילים מהמלח הגס ומניחים להם להתייבש כ-10 דקות.
  5. מערבבים את הקמח והקורנפלור. מקמחים את החצילים בתערובת משני הצדדים ומנערים כך שתישאר שכבה דקה של ציפוי.
  6. מרתיחים שמן במחבת עמוקה, מטגנים את החצילים כ-2-3 דקות מכל צד, עד לצבע זהוב, ומניחים על נייר סופג.
  7. קולים את הבייגל הירושלמי בתנור כ-3 דקות ופורסים לאורך. מורחים טחינה בתחתית. מערבבים את העוף המפורק בקערה עם לימון כבוש וצ'ילי ירוק ומסדרים שכבה יפה מעל הטחינה. מסדרים חצילים, חוצים את הביצים ומסדרים מעל, מוסיפים עלי פטרוזיליה מטפטפים שמן זית ומגישים.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס