

מתכון לכיסוני בצק רבוך ממולאים לאבנה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 120 דקות
- מספר מנות: 4-3
אביזרים:
- סיר עמוק
- כף עץ
- מכונת פסטה
- סיר קטן
- שקית זילוף
- קורצן עגול
מצרכים:
לבצק הרבוך:
- 500 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 5 כוסות מים
- 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 3 ביצים שופרסל
למלית:
- 500 גרם לאבנה
- 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1 כפית אורגנו יבש שופרסל
לבישול הכיסונים:
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
לרוטב יוגורט תרד:
- 1 שקית עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - קצוצים
- 1 כוס יוגורט עיזים
- 1/2 כוס שמנת להקצפה 38% שופרסל
- 2 שיני שום שופרסל - פרוסות
- 1/2 פלפל ירוק חריף - פרוס דק לטבעות
- 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 1 כפית כורכום טחון במיכל שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
להגשה:
- 100 גרם גבינה צפתית - מגוררת
אופן ההכנה:
לבצק הרבוך:
- בסיר קטן מניחים אה המים עם שמן הזית ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבבים.
- מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
- מייבשים ככל האפשר את הבצק על הסיר.
- מסירים מן האש וטורפים לתוך הבצק את 3 הביצים אחת אחרי השנייה.
- מעבירים את הבצק לקירור במקרר למשך כ- 20 דקות.
למלית:
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לשקית זילוף.
- במכונת פסטה מרדדים את הבצק לכדי עלה דק.
- בעזרת קורצן עגול (או כוס) קורצים מן עלה הבצק עיגולים.
- ממלאים כל עיגול במלית, מקפלים לכדי צורת חצי ירח ומהדקים היטב.
לבישול הכיסונים:
- בסיר מניחים את המים, המלח והכיסונים.
- מבשלים את הכיסונים עד שהם צפים.
לרוטב יוגורט תרד:
- בסיר קטן מניחים את שמן הזית, עלי התרד הקצוצים, שיני השום והפלפל החריף, מערבבים ומטגנים במשך כ- 4 דקות.
- מוסיפים את היוגורט, השמנת, המלח והכורכום ומביאים לכדי רתיחה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכיסונים.
- מגישים את הכיסונים עם גבינה צפתית מגוררת מעל.
בתאבון!