דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כיסוני שישברק של חיים כהן - איציק בטאשוילי

מתכון לכיסוני בצק רבוך ממולאים לאבנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 4-3

אביזרים:

סיר עמוק

כף עץ

מכונת פסטה

סיר קטן

שקית זילוף

קורצן עגול

 

מצרכים:

לבצק הרבוך:

500 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

5 כוסות מים

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

3 ביצים שופרסל

 

למלית:

500 גרם לאבנה

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית אורגנו יבש שופרסל

 

לבישול הכיסונים:

2 כוסות מים

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

לרוטב יוגורט תרד:

1 שקית עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - קצוצים

1 כוס יוגורט עיזים

1/2 כוס שמנת להקצפה 38% שופרסל

2 שיני שום שופרסל - פרוסות

1/2 פלפל ירוק חריף - פרוס דק לטבעות

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית כורכום טחון במיכל שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

להגשה:

100 גרם גבינה צפתית - מגוררת

 

אופן ההכנה:

לבצק הרבוך:

  1. בסיר קטן מניחים אה המים עם שמן הזית ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבבים.
  3. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מייבשים ככל האפשר את הבצק על הסיר.
  5. מסירים מן האש וטורפים לתוך הבצק את 3 הביצים אחת אחרי השנייה.
  6. מעבירים את הבצק לקירור במקרר למשך כ- 20 דקות.

 

למלית:

  1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לשקית זילוף.
  2. במכונת פסטה מרדדים את הבצק לכדי עלה דק.
  3. בעזרת קורצן עגול (או כוס) קורצים מן עלה הבצק עיגולים.
  4. ממלאים כל עיגול במלית, מקפלים לכדי צורת חצי ירח ומהדקים היטב.

 

לבישול הכיסונים:

  1. בסיר מניחים את המים, המלח והכיסונים.
  2. מבשלים את הכיסונים עד שהם צפים.

 

לרוטב יוגורט תרד:

  1. בסיר קטן מניחים את שמן הזית, עלי התרד הקצוצים, שיני השום והפלפל החריף, מערבבים ומטגנים במשך כ- 4 דקות.
  2. מוסיפים את היוגורט, השמנת, המלח והכורכום ומביאים לכדי רתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכיסונים.
  4. מגישים את הכיסונים עם גבינה צפתית מגוררת מעל.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס