כיסוני ברוקולי וזוקיני ברוטב מיסו - שופרסל מגזין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כיסוני ברוקולי וזוקיני ברוטב מיסו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכיסונים ממולאים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 3-4 מנות

מצרכים

לבצק:

1 חבילת עלי וון טון / גיוזה / עלים מוכנים לכיסונים

למילוי:

250 גרם זוקיני

250 גרם תפרחות ברוקולי מוקפאות שופרסל

100 גרם קשיו שופרסל

שן שום שופרסל

5 גרם ג'ינג'ר גרין מגורד

כפית משחת מיסו בהיר

4 גבעולי בצל ירוק

כפית חומץ אורז אורגני גרין

כפית מלח שולחן דק שופרסל

כפית וחצי פלפל שחור טחון במיכל

שמן זית אורגני שופרסל גרין

לרוטב מיסו:

רבע כוס מירין

2 כפות סאקה

רבע כוס סוכר לבן

100 גרם מיסו בהיר

כפית סילאן שופרסל

לטיגון:

100 מ"ל מים חמים (1/3 כוס+ 2 כפות)

שמן זית אורגני שופרסל גרין

שמן שומשום

 

אופן הכנה:

1. מאדים זוקיני וברוקולי עד לריכוך חלקי. מייבשים.

2. טוחנים בלמעבד מזון את הזוקיני, ברוקולי, קשיו, ג'ינג'ר, שום, מיסו, בצל ירוק, חומץ האורז והתבלינים עד שמתקבל מרקם אחיד אבל לא משחתי מדי.

3. ממלאים כפית מלית בכל עלה בצק ומקפלים לצורת דמפלינגס.

4. מרטיבים עם מעט מים את הקצוות של עיגולי הבצק בחלק העליון, מוסיפים כפית מהמילוי. מרטיבים את קצוות הבצק וסוגרים את את המילוי עם הבצק בתנועה מעט סיבובית. מקפידים שהכיסונים יהיו מהודקים היטב.

5. מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את הכיסונים, ומטגנים עד שמתקבל בסיס שחום.

6. מוזגים 100 מ"ל מים חמים, מכסים את המחבת ומחכים שכל המים יתאדו.

7. מרימים את המכסה מוסיפים מעט שמן שומשום ומקפיצים מעט.

8. מכינים רוטב מיסו: שמים את המירין והסאקה בסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים דקה עד שהאלכוהול יתנדף.

9. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה, מערבבים עד שהסוכר נמס.

10. מכבים את האש מוסיפים את המיסו בשלבים עד שמתקבל מרקם חלק. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.

11. מניחים על צלחת הגשה את הכיסונים ומזלפים מהרוטב. מגישים עם וואסאבי וג'ינג'ר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס