דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כופתאות תרד ופטריות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכופתאות תרד ופטריות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 100 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

לתבשיל קארי:

5 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

1 בטטה - מקולפת וחתוכה לקוביות בעובי 1 ס"מ

2 בצל לבן - קצוץ

1 תפוח אדמה - מקולף וחתוך לקוביות

3 קישואים - חתוכים לקוביות

1 כוס ברוקולי שטוף שופרסל

1 כוס כרובית קפואה שפרסל

5 שיני שום שופרסל - חצויות

1 כף ג'ינג'ר - קצוץ

1 כף צ'ילי אדום חריף - קצוץ גס

2 פחיות קרם קוקוס שופרסל

2 כוסות עלי תרד בייבי שטופים שופרסל

1/2 כוס נענע שופרסל - קצוצה

1/2 כוס מיץ לימון שופרסל

חופן עלי קארי

1 כף גארם מסאלה

1 כף פפריקה מתוקה שופרסל

1 כפית חרדל צרפתי שופרסל

1 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית זרעי כוסברה - טחונים

 

לכופתאות תרד ופטריות יער

1 חבילות עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - קצוץ

1 כוס קמח חומוס (להשיג בחנויות טבע)

1 כף שום כתוש קפוא שופרסל

1 חבילת פטריות פורטובלו - מגוררות

10 שיני שום שופרסל

1 כוס עדשים ירוקות שופרסל

1/2 כוס מים חמים

1 חבילת כוסברה שופרסל - קצוצה דק

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה שופרסל

 

לאורז קשיו וקוקוס:

3 כוסות אורז פרסי שופרסל

1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1/2 כוס אגוזי קשיו קלופים שופרסל

1/2 כוס קוקוס טחון שופרסל - קלוי

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

סלט מלפפונים:

6 מלפפונים - פרוסים לטבעות

1/2 כוס שמיר - קצוץ

1 כוס ט'ירשי ד"ר שקשוקה - שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

 

אופן ההכנה:

לתבשיל הקארי:

בסיר רחב מחממים שמן ומכניסים את כל הירקות מבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את התבלינים להמשך בישול ולשחרור הטעמים מהתבלינים

לאחר מכן מוסיפים את החלב קוקוס ומבשלים כחצי שעה טועמים ומתקנים טעם אם צריך.

מוסיפים תרד, נענע ומיץ לימון מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש.

 

לכופתאות תרד ופטריות יער:

  1. מכינים את השום קונפי: בסיר קטן מניחים את שיני השום בשלמותן וקלופות.
  2. מכסים בשמן זית ומעט מלח. מבשלים על הלהבה הקטנה ביותר ומערבבים מדי פעם עד לקבלת שיניים רכות (השיניים צריכות להישאר בהירות) לאחר מכן 3. קוצצים את שיני השום.
  3. מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן.
  4. בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו בעזרת היד עד לקבלת מסה אחידה.
  5. נותנים למסה לנוח ולהתייצב במשך כ- 10 דקות.
  6. לאחר 10 דקות, יוצרים מן המסה את הכופתאות (במידת הצורך, ניתן להוסיף עוד מעט קמח חומוס).
  7. במחבת מניחים שמן ומטגנים את הכופתאות.
  8. מחממים את רוטב הקארי ומוסיפים את הקציצות לבישול של חמש דקות נוספות.

 

לאורז קשיו וקוקוס:

  1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
  2. במחבת קולים את הקוקוס.
  3. במחבת עם שמן זית קולים את אגוזי הקשיו.
  4. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי האורז.
  5. מוסיפים את אגוזי הקשיו והקוקוס הקלויים.
  6. מוסיפים את התבלינים.
  7. שומרים במקום חמים עד להגשה.

 

לסלט מלפפונים:

  1. בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט.
  2. נותנים לסלט לנוח מספר דקות על מנת למצות את ספיגת הטעמים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס