כדורי עוף פריכים
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כדורי עוף פריכים

תמונה גרסת הדפסה

כדורי עוף פריכים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 25

אביזרים:

קערות ערבוב

מחבת

נייר אפייה

מגש

 

מצרכים:

לכדורי העוף:

700 גרם חזה עוף טרי שופרסל - טחון

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כף שום גבישי במיכל שופרסל

1 כפית ג'ינג'ר - כתוש

1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים שופרסל

 

לציפוי הכדורים:

2 ביצים שופרסל 

1 כוס פירורי לחם מוזהבים שופרסל

 

לטיגון:

1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לרוטב:

3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק שופרסל

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

4 כפות עלי קורנית (טימין) שופרסל

1 כוס מיץ תפוזים שופרסל

 

אופן ההכנה:

לכדורי העוף:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי כדורי העוף ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים מן התערובת כדורים קטנים.
  3. על מגש מרופד מניחים את הכדורים ומעבירים למקפיא להקפאה במשך כחצי שעה.

לציפוי הכדורים:

  1. בקערה מניחים את הביצים וטורפים אותן.
  2. בקערה נוספת מניחים את פירורי הלחם.
  3. עוטפים כל כדור בביצים הטרופות וטובלים בפירורי הלחם.

לטיגון:

  1. במחבת עמוקה (ניתן להשתמש גם בווק) מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
  2. מניחים במחבת את הכדורים ומטגנים עד להזהבה.

לרוטב:

  1. במחבת רחבה מניחים את 3 כפות שמן הקנולה עם רוטב הצ'ילי המתוק, השום הגבישי, עלי הטימין ומיץ תפוזים, מערבבים ומביאים לידי רתיחה קלה.
  2. לאחר הרתיחה מוסיפים את הכדורים, מערבבים קלות ומבשלים במשך כ-5 דקות.
  3. מגישים חם.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס