דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כדורי עוף אסייתיים סטייל אהרוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכדורי עוף אסייתיים ברוטב

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

  • מחבת עמוקה
  • ניילון נצמד
  • ווק

 

מצרכים:

לקציצות:

  • 1 קילוגרם סטייק פרגית טרי שופרסל - טחון
  • 5 בצלי שאלוט - קצוצים דק
  • 6 שיני שום שופרסל - קצוצות דק
  • 2 כפות ג'ינג'ר - קצוץ דק
  • 1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה דק
  • 3 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל
  • 1/2 כפית צ'ילי פלפל אדום חריף גרוס שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1/2 כפית אבקת אפיה שופרסל
  • 4-5 כפות קורנפלור שופרסל
  • 2 ביצים שופרסל
  • שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון


לרוטב:

  • 2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי - קצוץ דק
  • 2 שיני שום שופרסל - קצוצות דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום - קצוץ דק
  • 3 בצלי שאלוט - קצוצים
  • 1+1/2 כוסות מים
  • 3 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל
  • 2 כפות סוכר חום דמררה שופרסל
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית קורנפלור שופרסל
  • 1/2 כוס מים


להגשה:

  • 2 בצלים ירוקים - קצוצים

 

אופן ההכנה:

לקציצות:

  1. בקערה מניחים את הפרגית עם בצלי השאלוט, שיני השום הקצוצות, הג'ינג'ר, הכוסברה, הסויה, פלפל הצ'ילי הגרוס, המלח, הפלפל השחור, אבקת האפייה, הקורנפלור ואת שתי הביצים, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתערובת להתקרר במשך כשעה לשם ספיגת ואיחוד הטעמים.
  2. לאחר הקירור, משמנים מעט את כפות הידיים ויוצרים מן התערובת כדורים חלקים בגודל כדור פינג פונג.
  3. במחבת מחממים את שמן הקנולה, מוסיפים את 10-12 כדורים ומטגנים במשך כ- 5 דקות, עד שהם עשויים לגמרי ושחומים מעט (יש לשים לב כי השמן לא חם מידי על מנת למנוע אי עשייה של החלק החיצוני ושריפה של החלק החיצוני. ניתן לבדוק כדור אחד ואם הוא אינו עשוי להוסיף מעט זמן טיגון).
  4. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים.
    * טיפ: בזמן הטיגון, ערבבו מידי פעם, בעדינות את הכדורים בשמן, שיתגלגלו, יתטגנו ויזהיבו יפה מכל צדדיהם.
  5. בווק מניחים את שמן הקנולה עם שיני השום ופלפל הצ'ילי האדום, מערבבים ומבשלים במשך כ- 2 דקות.

לרוטב:

  1. בקערה מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.
  2. מוסיפים את המים, הסויה, הסוכר, חומץ האורז, הג'ינג'ר ובצלי השאלוט ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים במשך כדקה עד שהרוטב מסמיך מעט ונעשה צלול.
  4. מוסיפים למחבת את כדורי העוף המטוגנים, מערבבים, מבשלים יחד שתי דקות ומסירים מן האש.

 

להגשה:

מעבירים לצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.