דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כבד קצוץ קלאסי לא רק לפסח

מתכון לסלט כבד קצוץ לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 4 - 5

אביזרים:

מברשת להברשה

תבנית לתנור

נייר אפייה

מעבד מזון

מחבת

מחבת פסים

 

מצרכים:

לכבד:

1 קילו כבד טבעוף טרי ארוז שופרסל

3 ביצים שופרסל - קשות מגוררות דק

4 בצלים - קצוצים

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כפית פלפל לבן טחון במיכל שופרסל

4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

למשולשי המצה:

2 מצות - לחות

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 כף שום גבישי טחון במיכל שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

 

להגשה:

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל – קצוצה

 

 

אופן ההכנה:

לכבד:

  1. ממליחים את הכבדים וצולים אותם היטב על אש גלויה.
  2. במחבת מניחים את שמן הקנולה עם הבצלים והכבד ומטגנים עד להשחמה.
  3. במעבד מזון טוחנים יחד את הבצלים עם כבד העוף, המלח והפלפל השחור.
  4. בקערה מניחים את הביצים הקשות המגוררות עם מסת הכבד, מערבבים ומתקנים טעמים.

למשולשי המצה:

  1. בקערית מניחים את המלח עם שמן הזית, השום הגבישי והפפריקה ומערבבים.
  2. את המצות הלחות חותכים למשולשים ומברישים אותן בתערובת השמן.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את משולשי הפיצה המתובלים.
  4. מעבירי לתנור לאפייה במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות (עד שמשולשי הפיצה הופכים קריספיים).
  5. מגישים את משולשי הפיצה לצד הכבד הקצוץ ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.

 

* טיפ הגשה: ניתן להגיש לצד ממרח חזרת.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס