מתכון לירקות מוקרמים בתנור ברוטב בשמל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות מוקרמים בבשמל ושקדים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לירקות מוקרמים בתנור ברוטב בשמל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 35 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

  • תבנית אפייה שטוחה מלבנית לא גדולה
  • פומפייה
  • סיר בישול
  • מטרפה ידנית

 

מצרכים:

  • 1 שקית לקט ירקות בסגנון בורגונדי שופרסל

לרוטב הבשמל:

  • 60 גרם חמאה הולנדית שופרסל
  • 3 כפות קמח חיטה רך פרימיום שופרסל
  • 1+1/4 כוסות חלב שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • קורט אגוז מוסקט

לציפוי:

  • 150 גרם גבינת עזים הולנדית שופרסל
  • 100 גרם שקדים קלופים שופרסל
  • 2 כפות קורנית (טימין) שופרסל – עלים בלבד

 

אופן ההכנה:

  1. על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מסדרים את לקט הירקות.
  2. בסיר ממיסים את החמאה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  4. תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  5. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח והאגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מן האש.
  6. שופכים את הרוטב על הירקות.
  7. מגררים את גבינת העזים מעל לרוטב.
  8. מפזרים את השקדים ועלי הטימין ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס