דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יעקב אלגרנטי- תבשיל חומוס ובשר

מתכון לחומוס ביתי עם בשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

מעבד מזון

מחבת צלייה

 

חומרים:

400 גרם פילה בקר אנגוס שופרסל

מלח שופרסל

2 כוסות גרגרי חומוס מבושל שופרסל

1/2 כוס מים

200 גרם טחינה שופרסל

מיץ לימון שופרסל

1/2 כרובית טרייה - טחונה במעבד מזון או קצוצה דק מאוד

1 צרור פטרוזיליה שופרסל

1 צרור נענע שופרסל

1 צרור כוסברה שופרסל

1 צרור שמיר שופרסל

1 פלפל חריף אדום 

1 פלפל חריף ירוק

1 כפית שום כתוש שופרסל

שמן זית שופרסל

 

אופן ההכנה:

 לחומוס:

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם חצי כוס מים.
  2. מוסיפים את הטחינה, את מיץ הלימון וכפית מלח.

 

לסלט:

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם חצי כוס מים.
  2. מוסיפים את הטחינה, את מיץ הלימון וכפית מלח.

 

לרוטב הפלפלים:

  1. במעבד מזון טוחנים את הפלפלים החריפים עם השום הכתוש.
  2. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית וכפית מלח.

 

לבשר:

  1. למחבת מוסיפים שמן זית.
  2. מניחים את נתחי הפילה ומתבלים במלח.
  3. מטגנים במשך דקה מכל צד.

 

להגשה:

  1. על צלחת הגשה מניחים את החומוס.
  2. פורסים את נתחי הפילה ומניחים על החומוס.
  3. מפזרים מעל את סלט הכרובית ואת ממרח הפלפלים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס