מתכון לחומוס ביתי עם בשר | יעקב אלגרנטי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יעקב אלגרנטי- תבשיל חומוס ובשר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחומוס ביתי עם בשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

  • מעבד מזון
  • מחבת צלייה

 

חומרים:

  • 400 גרם פילה בקר אנגוס שופרסל
  • מלח שופרסל
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל שופרסל
  • 1/2 כוס מים
  • 200 גרם טחינה שופרסל
  • מיץ לימון שופרסל
  • 1/2 כרובית טרייה - טחונה במעבד מזון או קצוצה דק מאוד
  • 1 צרור פטרוזיליה שופרסל
  • 1 צרור נענע שופרסל
  • 1 צרור כוסברה שופרסל
  • 1 צרור שמיר שופרסל
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 1 כפית שום כתוש שופרסל
  • שמן זית שופרסל

 

אופן ההכנה:

 לחומוס:

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם חצי כוס מים.
  2. מוסיפים את הטחינה, את מיץ הלימון וכפית מלח.

 

לסלט:

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם חצי כוס מים.
  2. מוסיפים את הטחינה, את מיץ הלימון וכפית מלח.

 

לרוטב הפלפלים:

  1. במעבד מזון טוחנים את הפלפלים החריפים עם השום הכתוש.
  2. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית וכפית מלח.

 

לבשר:

  1. למחבת מוסיפים שמן זית.
  2. מניחים את נתחי הפילה ומתבלים במלח.
  3. מטגנים במשך דקה מכל צד.

 

להגשה:

  1. על צלחת הגשה מניחים את החומוס.
  2. פורסים את נתחי הפילה ומניחים על החומוס.
  3. מפזרים מעל את סלט הכרובית ואת ממרח הפלפלים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס