דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יעקב אלגרנטי- תבשיל חומוס ובשר

מתכון לחומוס ביתי עם בשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

מעבד מזון

מחבת צלייה

 

חומרים:

400 גרם פילה בקר אנגוס שופרסל

מלח שופרסל

2 כוסות גרגרי חומוס מבושל שופרסל

1/2 כוס מים

200 גרם טחינה שופרסל

מיץ לימון שופרסל

1/2 כרובית טרייה - טחונה במעבד מזון או קצוצה דק מאוד

1 צרור פטרוזיליה שופרסל

1 צרור נענע שופרסל

1 צרור כוסברה שופרסל

1 צרור שמיר שופרסל

1 פלפל חריף אדום 

1 פלפל חריף ירוק

1 כפית שום כתוש שופרסל

שמן זית שופרסל

 

אופן ההכנה:

 לחומוס:

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם חצי כוס מים.
  2. מוסיפים את הטחינה, את מיץ הלימון וכפית מלח.

 

לסלט:

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם חצי כוס מים.
  2. מוסיפים את הטחינה, את מיץ הלימון וכפית מלח.

 

לרוטב הפלפלים:

  1. במעבד מזון טוחנים את הפלפלים החריפים עם השום הכתוש.
  2. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית וכפית מלח.

 

לבשר:

  1. למחבת מוסיפים שמן זית.
  2. מניחים את נתחי הפילה ומתבלים במלח.
  3. מטגנים במשך דקה מכל צד.

 

להגשה:

  1. על צלחת הגשה מניחים את החומוס.
  2. פורסים את נתחי הפילה ומניחים על החומוס.
  3. מפזרים מעל את סלט הכרובית ואת ממרח הפלפלים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.