דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יהונתן ביטון - פאי גזר עם קרם פטיסייר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת פאי גזר עם קרם פטיסייר

  • דרגת קושי: קשה
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

  • תבנית פאי
  • מטרפה ידנית

 

חומרים:

לבצק הפאי:

  • 3 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 200 גרם חמאה הולנדית שופרסל
  • 100 גרם סוכר לבן שופרסל
  • 1 ביצה שופרסל

לקרם פטיסייר:

  • 2 כוסות חלב שופרסל
  • 1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
  • 4 חלמונים שופרסל
  • 100 גרם סוכר לבן שופרסל
  • 40 גרם קורנפלור שופרסל
  • 1 כוס שבבי גזר שטופים לאכילה שופרסל
  • 1 כפית קינמון טחון שופרסל
  • 2 כפות מיץ לימון שופרסל
  • 5 כפות סילאן לחיץ שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מערבבים את כל חומרי בצק הפאי עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  3. בסיר קטן מרתיחים את החלב עם כפית תמצית הווניל.
  4. בקערה מערבבים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  5. לאחר רתיחת החלב, מנמיכים את האש ובעזרת מטרפה ידנית מוסיפים בהדרגה את תערובת החלמונים לתוך החלב עד למסה אחידה (השוואת טמפרטורות).
  6. לאחר בעבוע מורידים את הסיר מן הגז, מכסים בניילון נצמד כך שיגע בקרם ומכניסים למקרר ל- 4 שעות.
  7. מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים אותו.
  8. מניחים את הבצק המרודד בתבנית הפאי ומכניסים לתנור למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות.
  9. מקרמלים את שבבי הגזר עם הסילאן, מיץ הלימון והקינמון (אם יש צורך מוסיפים כ- 2 כפות מים).
  10. ממלאים את תבנית הפאי בקרם הפטיסייר ומעליו מניחים הקרם את הגזר המקורמל.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס