דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טריו צלעות טלה עם בצלים ממולאים של ללי ושמרית

תמונה גרסת הדפסה

טריו צלעות טלה עם בצלים ממולאים של ללי ושמרית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

תבנית

סיר שטוח לתנור

פלאנצ'ה

 

מצרכים:

לצלעות:

3 צלעות טלה טרי שופרסל

4 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לבצלים:

8 בצלים – גדולים

מים לכיסוי

 

למלית:

2 עגבניות - קצוצות

3 שיני שום שופרסל - קצוצות

1 כוס אורז בסמטי הודי שופרסל

1 כף בהרט שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כוס פטרוזיליה שופרסל – קצוצה

 

לרוטב:

4 שיני שום שופרסל - פרוסות

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

3 כפות סילאן לחיץ שופרסל

2 עגבניות - קצוצות

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

2 כוסות מים

 

להגשה:

1/4 כוס פטרוזיליה שופרסל – קצוצה

 

אופן ההכנה:

לצלעות הטלה:

  1. על משטח מניחים את הצלעות ומעסים אליהן את הטימין, הפלפל השחור והמלח הגס.
  2. מניחים את הצלעות המתובלות על הפלאנצ'ה וצורבים במשך כ-3 דקות מכל צד (חשוב לשמור את נוזלי הבשר מהצלייה להגשה).
  3. על תבנית מניחים את הצלעות הצרובות ומעבירים לתנור לבישול בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות.

למלית:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

לבצלים הממולאים:

  1. חותכים את הבצלים עד האמצע.
  2. בסיר מניחים את הבצלים החתוכים עם מים עד לכיסוי ומבשלים במשך כ-20 דקות.
  3. לאחר 20 דקות, מסירים מן האש ופותחים לעלים נפרדים.
  4. ממלאים את עלי הבצל המבושלים במלית ומגלגלים כל עלה.

לרוטב:

  1. בסיר שטוח מניחים את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים ומביאים לידי רתיחה.
  2. לאחר הרתיחה מוסיפים את הבצלים והמים מעל הרוטב.
  3. מעבירים את הסיר לתנור לבישול בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.

להגשה:

  1. בצלחת מניחים את הצלעות, מעליהם מניחים את הבצלים הממולאים עם הרוטב ונוזלי הצלייה.
  2. מקשטים בפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.