טלה ממולא בדגנים
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טלה ממולא בדגנים

תמונה גרסת הדפסה

טלה ממולא חיטה וכוסמת בבישול ארוך

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 12 שעות
  • מספר מנות: 5 מנות

אביזרים:

סיר עמוק ורחב

קערת ערבוב

חוט קשירה

שקית קוקי

 

מצרכים: 

שוק/ירך טלה פרוס בצורה פתוחה

5 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

כפית פלפל שחור גרוס במיכל

כפית מלח גס שופרסל

כוס חיטה שופרסל

חצי כוס כוסמת שופרסל

1/4 כוס קינואה לבנה שופרסל

חצי כוס פיסטוקים לא קלויים קלופים

חצי כוס תאנים יבשות קצוצות

2 גזרים חצויים

1 תפוח אדמה חצוי

4 בצלי שאלוט

ראש שום

 

לתערובת תבלינים למלית:

כף תערובת תיבול בהרט שופרסל  

רבע כפית אגוז מוסקט

כפית פלפל שחור גרוס במיכל

כפית מלח דק שופסל

 

לתבליני הקדרה:

5/6 יחידות של הל שלם

2 עלי דפנה בשקית שופרסל

כפית מלח דק שופרסל

מים עד לכיסוי הבשר

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את ירך הטלה (כמו פרפר) ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
  2. בקערה מערבבים את החיטה, הכוסמת והקינואה עם פיסטוקים, תאנים ותערובת התבלינים למלית.
  3. ממלאים את בשר הכבש בחלק מתערובת המלית, מגלגלים וקושרים.
  4. מניחים את הכבש הממולא בסיר רחב וצורבים אותו עם 4 כפות שמן זית.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים סביבו וסוגרים על אש גבוהה עם קצת שמן זית.
  6. מוסיפים את שאר המרכיבים ומפזרים אותם מסביב לבשר הממולא.
  7. את יתרת המלית מעבירים לשקית קוקי מחוררת מעט ומניחים בסיר.
  8. מפזרים את תבליני הקדרה ומכסים במים עד לכיסוי הבשר.
  9. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור לבישול של 12 שעות ב- 100 מעלות.
  10. ניתן להניח על פלטת שבת ללילה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס