דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טבעת סביח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה סביח

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 160 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

תבנית אפייה רחבה

נייר אפייה

 

חומרים:

 לבצק:

3.5 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

1 כף שמרים

1 כף סוכר לבן שופרסל

3 כפות שמן זית שופרסל

1+1/4 כוסות מים

1 כפית מלח שופרסל

 

למלית:

1 חציל - פרוסות מטוגנות מחציל אחד

2 תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים

3 ביצים שופרסל - קשות

ממרח אריסה

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל - טרופה

1 שקית שומשום שופרסל

 

להגשה:

לימון כבוש

 

אופן ההכנה:

 לבצק:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
  2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המים והמלח.
  3. לשים היטב ביד/במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד רבע כוס מים).
  4. מניחים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה בניילון למשך 40 דקות.
  5. לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול ויוצרים 8 חתכים במרכז העיגול.

 

למלית:

  1. פורסים את החציל ומטגנים.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה ופורסים.
  3. מניחים מסביב למאפה את האריסה ומעליה את יתר חומרי המלית.
  4. מושכים כל משולש ממרכז הבצק אל קצה העיגול ויוצרים מעין טבעת של מאפה.
  5. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
  6. מתפיחים במשך 20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות.
  7. מגישים לצד לימון כבוש.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.