מתכון טארט תפוחים בטופי | עוגת תפוחים מאסטר שף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טארט תפוחים בטופי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת תפוחים של גל קספרס ממאסטר שף עונה 9

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6 מנות

אביזרים:

מעבד מזון

קערת ערבוב

לקקן

תבנית טארט

סיר

 

מצרכים:

לבצק:

1 חבילת פתי בר בטעם  טבעי, או בטעם קרמל שופרסל

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

4 כפות סוכר לבן שופרסל

2 כפות מסקרפונה

2 כפות קמח לבן מנופה זיפר שופרסל

 

לטופי:

1 כוס סוכר + 2 כפות מים

1 שמנת עמידה להקצפה 38% שופרסל

4 תפוחים ירוקים קלופים חתוכים לפרוסות

חצי כפית קינמון

20 גרם חמאה

 

לגלידה:

1 מיכל גלידת וניל

1/4 כוס פתיבר בטעם קרמל שופרסל, טחון


אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגלידה: מערבבים את הגלידה עם פתיבר הקרמל ומחזירים למקפיא.
  2. מכינים קלתית: במעבד מזון או ידנית מרסקים את הפתי בר עם חמאה, סוכר, מסקרפונה וקמח לעיסת פירורים.
  3. מוציאים ומשטחים בתבנית טארט מתפרקת בקוטר 22 ס"מ.
  4. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות.
  5. במחבת שמים את הסוכר והמים על אש בינונית עד שמתקרמל.
  6. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שכל גבישי הסוכר נמסים ונוצר טופי חלק. מסירים מהאש.
  7. במחבת נוספת מערבבים רבע מכמות הטופי, תפוחים קינמון וחמאה. מבשלים מעט עד לריכוך קל של התפוחים.
  8. מוציאים את הטארט מהתנור, מסדרים מעל את התפוחים, ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות בחום של 120 מעלות.
  9. מוציאים את הטארט מהתנור ומוזגים את יתרת הטופי.
  10. מגישים לצד גלידת וניל ופתיבר.

לא כדאי לפספס