דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טארט תאנים פיסטוק ושקדים - עמיחי שרפשטיין

מתכון לטארט תאנים פיסטוק ושקדים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

תבנית לטארט או פאי

מערוך

מעבד מזון

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לבצק:

2 כפות מים

300 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

100 גרם סוכר לבן שופרסל

160 גרם שמן קוקוס אורגני גרין שופרסל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

למלית:

500 גרם קמח שקדים

2 מיכלי נוזל קוקוס שופרסל

1/2 כוס סוכר לבן שופרסל

4 כפות מחית פיסטוק

10 תאנים חצויות ( ניתן להכין גם בלי, או להשתמש בשזיפים או תפוחים במקום)

1 ביצה שופרסל

1 כפית מי ורדים

 

לסירופ:

1/4 כוס סוכר לבן שופרסל

1/4 כוס מים

1 כפית מי ורדים

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך שעה.

 

למלית:

  1. בסיר מרתיחים את נוזל הקוקוס עם הסוכר ומי הורדים.
  2. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך (דמוי פירה).
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות.
  4. מסירים מן האש, מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים.
  5. מניחים בצד להצטננות.
  6. על משטח מקומח מרדדים את הבצק.
  7. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי ומהדקים בתוך התבנית.
  8. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 10 דקות.
  9. מניחים את המלית בתבנית הפאי ומסדרים מעל את חצאי התאנים.
  10. אופים בשנית בחום של 180 מעלות במשך כ- 15 דקות (עד להשחמה).

 

לסירופ:

בסיר קטן מניחים את מרכיבי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס (יש להיזהר שלא לשרוף את הסוכר).

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.