דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חריימה בלאפה

מתכון לחריימה בורי בלאפה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

2 קופסאות פילה בורי טרי שופרסל (4 פילה בורי) - ללא עור חתוך לחצי

2 כוסות עגבניות שרי אדומות אורגניות גרין שופרסל - חצויות

1/2 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

1 כף סוכר לבן שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

10 שיני שום שופרסל - חצויות

2 פלפל אדום חריף - פרוס לטבעות

4 פלפל גמבה אדומה – פרוסה לטבעות

3 פלפל צהוב – פרוס לטבעות

2 כפות אר יסה

2 כפות סלט מטבוחה שופרסל

3 גזרים גדולים - פרוס לטבעות

1 כוס מיץ לימון שופרסל

1 קופסא עגבניות מרוסקות שופרסל

1 קופסת גרגירי חומוס שלמים שופרסל

1 כף כמון טחון במיכל שופרסל

2 כפות פפריקה מתוקה שופרסל

1/2 כף בהרט שופרסל

1 כף כורכום במיכל שופרסל

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף לימון כבוש

 

להגשה:

4 לאפות גדולות

1 טחינה שופרסל

1/2 כוס מים

1/2 חבילת כוסברה שופרסל - קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. בקערה מניחים את הדגים ומוסיפים את מיץ הלימון ומניחים להשריה של 10 דקות.
  2. כעבור 10 דקות מסננים את מיץ הלימון.
  3. בסיר רחב מחממים שמן קנולה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים במשך 10 דקות.
  5. מוסיפים את הסוכר, הלימון הכבוש, האריסה, המטבוחה, העגבניות המרוסקות והמלח וממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות תוך כדי בחישה ומורידים מן האש.
  6. בקערה מערבבים את שמן הזית עם התבלינים, מוסיפים את הדגים ומעסים אותם היטב.
  7. מוציאים את הדגים ומסדרים אותם מעל הרוטב החם.
  8. מוסיפים את גרגרי החומוס ומחזירים לאש לבישול עד שהדגים מוכנים  (כ-15 דקות).

 

אופן הרכבת המנה:

  1. בקערה מוהלים את הטחינה עם המים.
  2. בצלחת מניחים את הלאפה.
  3. מוסיפים את הדגים ומפזרים את הטחינה והכוסברה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס