

מתכון למאפה חצ'פורי גבינה גרוזיני
- דרגת קושי: קשה
- זמן הכנה: 100 דקות
- מספר מנות: 4
חומרים:
- לבצק 500 גרם
- קמח שמרים שופרסל
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 50 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- כפית מלח שופרסל
למלית הגבינה:
- 500 גרם גבינת כנען או גבינה למילוי
- כפית מלח שופרסל
- חצי כפית פלפל שחור שופרסל
- 3 כפות שמן זית שופרסל
לחלק העליון של כל לחמנייה:
- 6 ביצים
אופן ההכנה:
המלית:
מערבבים ביחד את כל חומרי המלית.
הבצק:
- מערבבים את הקמח בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך (אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת).
- מכסים את הקערה ומתפיחים 40 דקות.
- לאחר ההתפחה, לשים את הבצק שוב על משטח מקומח, מחלקים ל- 6 כדורים, מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי.
- מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה כך שנוצרת צורה של סירה.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות 20 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג, לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה. לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה המועדפת.
בתאבון!