דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חצ'פורי סטייל

מתכון למאפה חצ'פורי גבינה גרוזיני

  • דרגת קושי: קשה
  • זמן הכנה: 100 דקות
  • מספר מנות: 4

חומרים:

לבצק 500 גרם

קמח שמרים שופרסל

1/2 1 כוסות מים פושרים

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל

כפית מלח שופרסל

 

למלית הגבינה:

500 גרם גבינת כנען או גבינה למילוי

כפית מלח שופרסל

חצי כפית פלפל שחור שופרסל

3 כפות שמן זית שופרסל

 

לחלק העליון של כל לחמנייה:

6 ביצים

 

אופן ההכנה:

המלית:

  1. מערבבים ביחד את כל חומרי המלית.

הבצק:

  1. מערבבים את הקמח בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך (אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת).
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים 40 דקות.
  3. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק שוב על משטח מקומח, מחלקים ל- 6 כדורים, מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי.
  4. מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה כך שנוצרת צורה של סירה.
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות 20 דקות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג, לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה. לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה המועדפת.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.