דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חציל בסביח של דן הולנדר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחציל בסביח של דן הולנדר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מעבד מזון

קערת ערבוב

מחבת

 

מצרכים:

לבשר:

300 גרם בשר צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל – טחון

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף גרידת לימון

1 כפית סומק

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

 

לרוטב החריף:

4 פלפלים חריפים אדומים

1 לימון – מיץ בלבד

1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

 

לרוטב הפטרוזיליה:

1 כוס פטרוזיליה שופרסל  - קצוצה

1/2 כוס עלי אורגנו שופרסל

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1 לימון – מיץ בלבד

 

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל

1/2 כוס מים

 

לתפוחי האדמה:

2 תפוחי אדמה שופרסל - חצויים

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

לחציל:

1/2 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1 חציל

1 כף מיץ לימון

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

 

להגשה:

1 ביצה שופרסל

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

1/4 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבשר:

במחבת מניחים 3 כפות שמן זית עם הבשר הטחון, הסומק, גרידת הלימון, הכמון ומלח השולחן, מערבבים ומטגנים עד להשחמה.

לרוטב החריף:

במעבד מזון מניחים את הפלפלים החריפים עם לימון שלם וכפית מלח המטבח וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

לרוטב הפטרוזיליה:

במעבד מזון מניחים את הפטרוזיליה עם עלי האורגנו, 2 כפות שמן הזית, לימון וכפית מלח מטבח וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

לטחינה:

בקערית מניחים את הטחינה עם המים ומערבבים.

לתפוחי האדמה:

  1. בסיר מניחים מים עם תפוח האדמה ומבשלים עד לרכות מלאה.
  2. פורסים את תפוח האדמה המבושל לפרוסות דקות.
  3. במחבת מניחים 2 כפות שמן הזית עם פרוסות תפוח האדמה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.

לחציל:

  1. בסיר מניחים מים עם הביצה, מרתיחים, מבשלים במשך כ-6 דקות ומעבירים ישר למי קרח.
  2. פורסים את הביצה הרכה לפרוסות.
  3. על אש גלויה מניחים את החציל ושורפים עד שהחציל מתרכך.
  4. מערבבים את החציל עם כף שמן הזית, כף מיץ הלימון וחצי כפית מלח המטבח.
  5. מניחים את תערובת החציל על הצלחת ומעליה מניחים את הבשר הטחון המטוגן, מעט מן הטחינה ופרוסות הביצה הרכה.
  6. מזלפים מהרוטב החריף ומרוטב הפטרוזיליה ומניחים מעל את פרוסות תפוח האדמה המטוגן.

להגשה:

מזלפים מעל כף שמן זית, מפזרים מלח גס ומגישים.   

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס