

מתכון לחמין עם קוקלה
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 30 דקות
- מספר מנות: 6
אביזרים:
- סיר עמוק לבישול איטי או פלטה של שבת
- שקיות קוקי
חומרים:
לחמין:
- 1 כוס חומוס גדול גרגירים שופרסל – מושרית לילה במים
- 1 כוס שעועית מעורבת שופרסל- מושרית לילה במים
- 4 תפוחי אדמה קטנים מקולפים
- 1/2 כוס חיטה שופרסל - מושרית לילה במים
- 4 תפוחי אדמה קטנים מקולפים
- 1 קילו בשר שריר טרי אנגוס שופרסל - חתוך לקוביות או פרוסות עבות
- 5 ביצים שופרסל
- 1 בצל שלם
- 8 שיני שום שלמות
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה שופרסל
- 1 כפית גדושה כמון טחון שופרסל
- 1 כפית כורכום טחון שופרסל
- 1 כף גדושה רסק עגבניות שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור טחון שופרסל
- 4 כפות סילאן שופרסל
- 1/2 כפית קינמון טחון שופרסל
- 4 כפות שמן זית שופרסל
- 1 כפית מלח שופרסל
- מים עד לכיסוי המרכיבים בסיר
לקוקלות:
- 100 גרם בשר טחון אנגוס שופרסל (רצוי עם שומן)
- 1 כוס סולת חיטה שופרסל
- 3 שיני שום - כתושות
- 1 ביצה שופרסל
- 1 כף שמן זית שופרסל
- 1 כף רסק עגבניות שופרסל
- 1 כפית גדושה כמון טחון שופרסל
- 1/2 כפית מלח שופרסל
- 1/2 כוס מים - לעיסה
אופן ההכנה:
לקוקולות:
מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הקוקלות תוך הוספת מים בהדרגה, לפי הצורך עד ליצירת עיסה יציבה ונוחה לעבודה מניחים בצד.
לחמין:
- בסיר רחב ועמוק מניחים את שמן הזית, השעועית, החומוס והחיטה המושרים,שיני שום והבצל.מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.
- מוסיפים מעט מים ואת רסק העגבניות ומניחים את פרוסות הבשר, תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים. מוסיפים את הסילאן ואת המים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש.
- יוצרים מעיסת הקוקלות קציצות מוארכות ומניחים בזהירות מעל.
- מבשלים 10 דקות נוספות, מכסים ומעבירים ללילה לפלטה של שבת או לתנור בחום של 100 מעלות.
בתאבון!