דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חמין מדהים עם קוקלות

מתכון לחמין עם קוקלה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

סיר עמוק לבישול איטי או פלטה של שבת

שקיות קוקי

 

חומרים:

לחמין:

1 כוס חומוס גדול גרגירים שופרסל – מושרית לילה במים

1 כוס שעועית מעורבת שופרסל- מושרית לילה במים

4 תפוחי אדמה קטנים מקולפים

1/2 כוס חיטה שופרסל - מושרית לילה במים

4 תפוחי אדמה קטנים מקולפים

1 קילו בשר שריר טרי אנגוס שופרסל - חתוך לקוביות או פרוסות עבות

5 ביצים שופרסל

1 בצל שלם

8 שיני שום שלמות

1 כף גדושה פפריקה מתוקה שופרסל

1 כפית גדושה כמון טחון שופרסל

1 כפית כורכום טחון שופרסל

1 כף גדושה רסק עגבניות שופרסל

1 כפית פלפל שחור טחון שופרסל

4 כפות סילאן שופרסל

1/2 כפית קינמון טחון שופרסל

4 כפות שמן זית שופרסל

1 כפית מלח שופרסל

מים עד לכיסוי המרכיבים בסיר

 

לקוקלות:

100 גרם בשר טחון אנגוס שופרסל (רצוי עם שומן)

1 כוס סולת חיטה שופרסל

3 שיני שום - כתושות

1 ביצה שופרסל

1 כף שמן זית שופרסל

1 כף רסק עגבניות שופרסל

1 כפית גדושה כמון טחון שופרסל

1/2  כפית מלח שופרסל

1/2 כוס מים - לעיסה

 

אופן ההכנה:

 לקוקולות:

מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הקוקלות תוך הוספת מים בהדרגה, לפח הצורך עד ליצירת עיסה יציבה ונוחה לעבודה מניחים בצד.

 

לחמין:

  1. בסיר רחב ועמוק מניחים את שמן הזית, השעועית, החומוס והחיטה המושרים,שיני שום והבצל.מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.
  2. מוסיפים מעט מים ואת רסק העגבניות ומניחים את פרוסות הבשר, תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים. מוסיפים את הסילאן ואת המים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש.
  3. יוצרים מעיסת הקוקלות קציצות מוארכות ומניחים בזהירות מעל.
  4. מבשלים 10 דקות נוספות, מכסים ומעבירים ללילה לפלטה של שבת או לתנור בחום של 100 מעלות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.