דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חמוצים ביתיים פיקנטיים

מתכון לירקות חמוצים ביתיים פיקנטיים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 4 סועדים

אביזרים:

סכין חיתוך

קרש

צנצנת גדולה ואטומה לירקות

קערת ערבוב

 

מצרכים:

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק שופרסל

1/2 כוס מיץ לימון שופרסל

3 כפות חומץ 5% שופרסל

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

2 גבעולי סלרי שופרסל - חתוכים לחתיכות באורך של 4 סנטימטר

1 גמבה אדומה - חתוכה לרצועות

1 כוס כרוב לבן - חתוך לרצועות רחבות

1 פלפל ירוק חריף - חתוך לרצועות או טבעות אלכסוניות

1 שומר - חתוך לרצועות

1 קולרבי - חתוך לרצועות

1 לימון - פרוס לפרוסות

1 גזר שופרסל - חתוך לרצועות

1 כפית זרעי כוסברה - כתושים

3 שיני שום שופרסל - פרוסות

מים לכיסוי

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את הירקות בצנצנת, או קופסא.
  2. מקפידים לחלק את הירקות, הלימון והשום בצורה שווה עד כמה שניתן.
  3. מערבבים בקערה את כל התבלינים עם החומץ, מיץ הלימון ורוטב הצ'ילי המתוק.
  4. מוסיפים את תערובת התבלינים לירקות ומכסים במים עד לכיסוי מלא.
  5. סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במשך שלושה ימים במקום מוצל וקריר במטבח (אפשר גם במקרר).

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס