דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה קלועה לשבת בצורה חגיגית

מתכון לחלה קלועה לשבת בצורה חגיגית

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

חומרים:

1 קילו קמח שמרים שופרסל

2.5 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר שופרסל

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל מומסת (ניתן להשתמש בשמן זית שופרסל במקום)

2 ביצים טרופות

1 כף שטוחה של מלח שופרסל

 

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את הקמח והסוכר. יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, החמאה (או השמן), הביצים הטרופות והמלח, לשים יחד לבצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
  2. מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים ומתפיחים שעה.
  3. לשים שוב את הבצק, מחלקים אותו וקולעים חלות.
  4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מברישים כל חלה בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה זהובה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס