

מתכון לחלה מתוקה לשבת של תומר לחמים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 8 שעות
- מספר מנות: 2 חלות
אביזרים:
- קערת לישה/מיקסר עם וו לישה
- תבנית אפייה
- נייר אפייה
- קערה להתפחה
מצרכים:
- 3+1/2 כפות קמח חיטה מלא מנופה שופרסל
- 3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה שופרסל
- 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
- 1+1/2 כפות שמרים יבשים
- 200 גרם מחמצת
- 2 ביצים שופרסל
- 3 כפות דבש טבעי שופרסל
- 1+3/4 כוסות מים
לציפוי:
- 1 ביצה שופרסל טרופה
- 1 כף מים
- 1 שקית שומשום שופרסל
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמחים עם השמרים, המחמצת, המים, הביצים, שמן הזית והדבש ולשים עד שהחומרים מתאחדים.
- מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-5-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש מאוד (במידה ולשים ביד יש ללוש בין 10-12 דקות).
- מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה במשך כ-2-3 שעות.
- לאחר ההתפחה הראשונה, מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים ומניחים למנוחה במשך כ-20 דקות.
- לאחר 20 הדקות, יוצרים כדורים משמונת חלקי הבצק.
- בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את כדורי הבצק ומתפיחים בשנית במשך כ-2-3 שעות.
- לאחר ההתפחה השנייה, מעבירים את הכדורים למשטח מקומח ומרדדים כל כדור לכדי רצועה.
- קולעים את הרצועות לכדי צורת חלות (2 חלות בינוניות).
- מניחים את החלות על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
- בקערית מניחים את הביצה עם כף המים וטורפים.
- מצפים את החלות בתערובת הביצה והמים ומצפים בשומשום.
- מניחים להתפחה נוספת במשך כ-20 דקות.
- מחממים תנור ל- 230 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
- מורידים את החום ל-210 מעלות ומכניסים את הבצק לאפייה במשך כ- 10 דקות.
- לאחר 10 הדקות, מוציאים את תבנית המים וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות (סך הכול אופים במשך כ-20 דקות בחום של 210 מעלות).
- מוציאים את התבנית ומסובבים אותה (כך שהצד שהיה קרוב לדלת התנור יהיה הצד שיכנס לעומק התנור).
- מורידים את החום ל-190 מעלות ואופים במשך כ-10 דקות נוספות.
- מוציאים את החלות בזהירות מן התבנית ומחזירים לתנור למשך כ-5 דקות עד שמתקבל צבע זהוב.