מתכון לחצ'פורי גבינות ביתי -מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלהפורי

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: כשעה וחצי כולל התפחות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

למילוי החלה:

100 גרם מוצרלה מגוררת

1 יחידה של קממבר שופרסל

200 גרם גאודה שופרסל מגוררת

לחלה:

1 קילו קמח לבן שופרסל

2 כפות שמרים יבשים שופרסל

4 כפות סוכר לבן שופרסל

1/2 2 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל/ שמן קנולה שופרסל

1 כף מלח

לציפוי:

1 ביצה שופרסל, טרופה

שומשום 

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר.

2. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את הנוזלים והמלח.

3. לשים לבצק אחיד ומניחים בקערה משומנת להתפחה של 40 דקות.

4. מערבבים את הגבינות יחד בקערה מלבד הקממבר.

5. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.

6. חלק אחד מרדדים לאליפסה בקוטר 22 ושלושה חלקים מרדדים לשלוש רצועות ארוכות, באליפסה מניחים כלי מתכת או את כלי הקממבר עטוף נייר אלומיניום.

7. מצמידים רצועה מכל צד של עיגול הבצק ורצועה שלישית מחלקים לחצי ומצמידים כל חצי לקצה של כל אליפסה, כך שיש 3 רצועות בכל קצה.

8. קולעים צמה משלוש רצועות בכל צד ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה להתפחה של 20 דקות.

9. מצפים את החלה בביצה טרופה ושומשום ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

10. לאחר הזהבת החלה מוציאים את החלה ומוציאים את כלי המתכת, ממלאים בגבינות, מניחים ביצה מעל (לא חובה) ואופים בין 10-15 דקות נוספות.

 

לעוד מתכונים לשבועות, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס