דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חורשט סבזי - תבשיל בקר ליום גשום

מתכון לתבשיל בקר חורשט סבזי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 5-4

אביזרים:

סיר רחב לבישול

מחבת רחבה

 

מצרכים:

1 חבילה קוביות בשר בקר טרי לקדירה שופרסל

3 בצלים

1 כוס שעועית לבנה קפואה שופרסל

1 כוס שעועית אדומה בצנצנת שופרסל

5 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

3 לימונים פרסים מיובשים

1 חבילת פטרוזיליה שופרסל

1/2 חבילת נענע שופרסל

4 גבעולי סלרי שופרסל

1/2 חבילת שמיר שופרסל

1/2 חבילת כוסברה שופרסל

6 כוסות מים

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף כורכום טחון במיכל שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע, הסלרי, השמיר, עלי השמבלילה והכוסברה.
  3. בסיר רחב מניחים את קוביות הבשר, השעועית הלבנה והאדומה, קוביות הבצל, הסלרי הקצוץ והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.
  4. לאחר שעה מניחים במחבת את שמן הקנולה עם הירקות הקצוצים, המלח, הפלפל והכורכום ומערבבים.
  5. מוסיפים לסיר את הלימונים הפרסים המיובשים, את מיץ הלימון ואת תכולת המחבת.
  6. מבשלים במשך כ-40 דקות נוספות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.