דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חומוס של סוהילה - מסעדת אבו סוהיל - עכו

מתכון לחומוס סוהילה ביתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 180 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

סיר לבישול עמוק

מעבד מזון

קערת ערבוב

 

מצרכים:

1+1/2 קילו גרגירי חומוס ענקיים שופרסל – לאחר השרייה של 24 שעות

1/2 כף סודה לשתייה שופרסל

1 קילו טחינה גולמית שופרסל

1/2 כוס מיץ לימון שופרסל

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

2 שיני שום שופרסל – כתושות

4 כוסות מים

1/2 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

 

לטופינג:

1 בקבוק שמן זית פרימיום שופרסל

1/2 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1/2 כפית פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1/4 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

1 ביצה שופרסל - קשה

 

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל

1/2 כוס מים

1 כף מיץ לימון שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

להגשה:

1 קופסת מלפפונים בחומץ שופרסל

1 עגבנייה – חתוכה לפרוסות

1 בצל לבן – חתוך לפרוסות

1 פלפל שיפקה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק מניחים את גרגרי החומוס המושרים עם המים והסודה לשתייה, מערבבים ומבשלים במשך כשעתיים.
  2. מוציאים חצי כוס מן גרגירי החומוס ומשאירים בצד.
  3. את יתרת הגרגירים החמים מניחים במעבד מזון וטוחנים עם הטחינה הגולמית ביחס של 1:1.
  4. מוסיפים את המלח, מיץ הלימון, הכמון והשום (ניתן להוסיף מעט מים חמים על מנת לדלל את התערובת) וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
  5. מערבבים את מרכיבי הטחינה לכדי טחינה אחידה.
  6. מעבירים את התערובת לצלחת ומזלפים 3 כפות שמן זית עבור כל צלחת חומוס.
  7. מוסיפים את הטחינה, יתרת גרגרי החומוס והביצה הקשה.
  8. מתבלים בפפריקה ובכמון, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.