זאכר טורט: מתכון וידאו לעוגת השוקולד המפורסמת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

זאכר טורט

תמונה גרסת הדפסה

מתכון זאכרטורטה, עוגת שוקולד אוסטרית עם ריבה

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 10 מנות - עוגה בקוטר 24

אביזרים:

תבנית עגולה קוטר 24

מיקסר ידני

קערת ערבוב

לקקן

סכין חדה

 

מצרכים:

250 גרם שוקולד מריר שופרסל

200 גרם חמאה

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

1+1/4 כוסות סוכר לבן שופרסל

5 ביצים L שופרסל

2 כוסות קמח תופח שופרסל

1/2 צנצנת מעדן מישמש שופרסל

לגנאש:

1 מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% שופרסל

200 גרם שוקולד מריר שופרסל

 

להגשה:

1 מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% שופרסל

100 גרם אבקת סוכר שופרסל



אופן ההכנה:

  1. ממיסים בקערה את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל או על באן מארי.
  2. מקציפים יחד את הסוכר והביצים עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה.
  3. מקפלים אל התערובת את השוקולד המומס עם החמאה לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים תמצית וניל.
  5. מוסיפים קמח תופח ומקציפים עד שהקמח נבלע בתערובת.
  6. מרפדים תבנית קפיצית ומעבירים את הבלילה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ- 40 דקות.
  8. מכינים גנאש: ממיסים בקערה את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל או על באן מארי.
  9. מצננים את העוגה ופורסים אותה לשתי יחידות (ניתן גם להשאיר את העוגה בשלמותה ולמרוח ריבת משמש מעל – לפני הגנאש).
  10. מורחים שכבה נדיבה של ריבת משמש על שכבה אחת וסוגרים עם השכבה השנייה.
  11. שופכים על העוגה ומצפים אותה מכל צדדיה.
  12. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת.
  13. מגישים פרוסת עוגה עם תלולית קצפת ליד.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס