מתכון לפריטטה המושלמת | יותם ארונוביץ ממאסטר שף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הפריטטה המושלמת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפריטטה תפוחי אדמה של יותם ארונוביץ ממאסטר שף

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 2 מנות

אביזרים:

2 מחבתות כולל אחת רחבה

2 קערות ערבוב

בלנדר מוט

 

מצרכים:

4 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל

שלושה תפוחי אדמה אדומים קלופים, חתוכים לקוביות בגודל ס"מ

2 זוקיני קטנים, חתוכים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ

1/2 חבילת עלי תרד בייבי שופרסל, קצוץ ושטוף

8-10 יחידות כרוב ניצנים מופשר\ טרי, פרוס לפרוסות דקות או פרחי כרובית.

30 גרם חמאה

2 כפות פירורי לחם לבן שופרסל

2 ביצים L שופרסל

2 גבעולי קורנית/טימין

2 גבעולי אורגנו

2 כפות יוגורט יווני מסורתי 10% שופרסל

1 כף גבינת פרמזן מגוררת

1 כף שקדים פרוסים קלויים

 

למתבל שמנת:

2 כפות שמנת חמוצה

1/2 כפית מלח

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 צרור כוסברה קצוצה

1/4 לימון חתוך לקוביות

1/2 פלפל ירוק חריף

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן זית את תפוחי האדמה, עד להזהבה והתרככות.
  2. ממליחים ומפלפלים.
  3. מוסיפים את טבעות הזוקיני, ולאחר 2-3 דקות מוסיפים את עלי התרד. מערבבים עד להזהבה.
  4. במחבת נפרדת, מטגנים בחמאה את כרוב הניצנים (פרוס לפרוסות דקות), עד להזהבה. מוסיפים פירורי לחם ומטגנים ביחד תוך הקפצה בערך כשתי דקות.
  5. בקערה עמוקה מערבבים את שתי תערובות הירקות ביחד.
  6. בקערה נפרדת טורפים את הביצים היטב עם עשבי התיבול, היוגורט וגבינת הפרמז'ן. ממליחים ומפלפלים.
  7. למחבת משומנת, מעבירים את הירקות, מעליהם שופכים את תערובת הביצים, מפזרים שקדים קלויים.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה (עד להתייצבות הביצים).
  9. טוחנים את מרכיבי המתבל ללא השמנת החמוצה. מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים שמנת חמוצה, מתקנים תיבול.

לא כדאי לפספס