דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הסביח - הסביח של עובד גבעתיים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסביח של עובד - גבעתיים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

  • מלקחיים
  • סכין
  • מחבת
  • מסננת

 

מצרכים:

לחצילים:

  • 2 חצילים - פרוסים לפרוסות
  • 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
  • מים לפי הצורך

לטיגון:

  • 1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל

לסלט:

  • 2 עגבניות - קצוצות
  • 2 מלפפונים ארומוטו שופרסל - קצוצים
  • 1 כף שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1/2 לימון – מיץ בלבד

לטחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 לימון – מיץ בלבד

להרכבת המנה:

  • 1 קופסת מלפפונים בחומץ שופרסל
  • 1 בצל- קצוץ
  • 1 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
  • 50 גרם אריסה
  • 100 גרם עמבה
  • 500 גרם ממרח חומוס אסלי שופרסל
  • 4 ביצים שופרסל - קשות פרוסות לפרוסות עבות
  • 5 פיתות

 

אופן ההכנה:

לחצילים:

  1. בקערה מניחים את פרוסות החצילים עם המלח.
  2. מוסיפים מים עד לחצי מגובה החצילים ומערבבים.
  3. מעברים להשריה במשך כשעה.
  4. לאחר ההשריה מוסיפים מים על מנת לנקות את החצילים מיתרת המלח.
  5. במחבת קטנה מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
  6. סוחטים 4-5 פרוסות חצילים ומוסיפים למחבת עם השמן החם.
  7. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.

 

לסלט:

בקערה מניחים את העגבניות והמלפפונים עם כף שמן הזית, מיץ מחצי לימון וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים.

 

לטחינה:

בקערית מניחים את הטחינה עם המים, מיץ הלימון והמלח ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך.

 

להרכבת המנה:

  1. פורסים את הפיתות ומורחים עליהן את העמבה והאריסה.
  2. ממלאים כל פיתה בחצילים המטוגנים, סלט ירקות, הביצים הקשות, המלפפונים החמוצים  והפטרוזיליה.
  3. מזלפים מעל כל פיתה את הטחינה ומגישים.

 

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.