המתכונים שהכי אהבתם ב-2019
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המתכונים שהכי אהבתם ב-2019

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתפוחי אדמה פריכים אפויים 

מצרכים:

  • 1 חבילה תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב (או ¾ חבילה אם קניתם מארז גדול יותר)
  • 4-5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • רוזמרין קצוץ (רשות)

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את תפוחי האדמה לאורך (אין צורך לקלף).
  2. יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה.
  3. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.
  5. מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.
  6. אוטמים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות, 30-40 דקות עד שהתרככו.
  7. מסירים את נייר האלומיניום (זהירות אדים!) ומחזירים לתנור.
  8. מעלים את החום ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים (הופכים אחד בזהירות לראות שפני השטח שלו זהובים כמו בתמונה).

את תפוחי האדמה ניתן להכין עד יומיים מראש ולחמם בתנור או בטוסטר אובן לפני שרוצים להגיש.

אוכלים כשהם חמים!

 

לנמנעים משימוש ברדיד אלומיניום:

  1. שמים את חצאי תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית 20-30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מדי. מסננים. מניחים לתפוחי האדמה להתקרר ולשחרר אדים.
  2. יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה.
  3. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.
  5. מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.
  6. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות, 15-20 דקות  או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

 

טיפ:

ניתן להכין עד יומיים מראש ולחמם בתנור או בטוסטר אובן לפני שרוצים להגיש.

 

מתכון לעוגת ביסקוויטים עגולה עם ציפוי שוקולד

מצרכים:
לקרם שוקולד:

1+1/2 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

1+1/2 חבילות שוקולד מריר שוויצרי פרימיום שופרסל

1 חבילה פודינג בטעם וניל שופרסל

 

לקרם הווניל:

1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

1 חבילה פודינג בטעם וניל שופרסל

1 כוס חלב שופרסל

 

לביסקוויטים:

1 כוס חלב שופרסל

1 חבילה כפולה ביסקווטים פתי בר שופרסל

 

לציפוי:

1/2 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

1+1/2 חבילות שוקולד מריר שוויצרי פרימיום שופרסל

אופן ההכנה:

לקרם השוקולד:

  1. בקערה מניחים חבילה וחצי של שוקולד מריר עם חצי מיכל של שמנת מתוקה וממיסים בפולסים במיקרוגל.
  2. מניחים לתערובת להצטנן מעט.
  3. בקערת מיקסר מניחים את מיכל השמנת המתוקה עם פודינג הווניל ומקציפים.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.

לקרם הווניל:

  1. בקערה נפרדת מקציפים את מיכל השמנת המתוקה עם פודינג הווניל וכוס החלב.

לביסקוויטים:

  1. בקערה מניחים את כוס החלב.
  2. טובלים מחצית מן הביסקוויטים בחלב.
  3. בתבנית עגולה מניחים את הביסקוויטים בשתי שכבות.
  4. מניחים את קרם השוקולד מעל לביסקוויטים ומשטחים.
  5. טובלים את המחצית השנייה של הביסקוויטים בחלב.
  6. מעל קרם השוקולד מסדרים את הביסקוויטים בשתי שכבות.
  7. מניחים את קרם הווניל מעל לביסקוויטים ומשטחים.

לציפוי:

  1. בקערה מניחים חבילה וחצי של שוקולד מריר עם חצי מיכל של שמנת מתוקה וממיסים בפולסים במיקרוגל.
  2.  שופכים את השוקולד המומס מעל לעוגה ומעבירים לקירור.
  • שומרים בקירור עד להגשה.

 

שבלול פילאס משפחתי במלית תרד ובטטה

חומרים:

1 קילו בצק פילאס קפוא
1 קילו גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
1/2 כוס סולת
1 בטטה גדולה
200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
מלח
ביצה טרופה
שומשום

 

אופן ההכנה:
  1. מפשירים את בצק הפילאס בהתאם להוראות, במשך לילה במקרר.
  2. מבשלים את הבטטה עד לריכוך. (אפשר גם להכניס למיקרו לעשר דקות), קולפים ומועכים לפירה.
  3. מכניסים לקערה גדולה את הגבינות, הביצה והסולת.
  4. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. (אפשר גם קצת ללוש את התערובת כדי שהגבינה הבולגרית תתערבב היטב)
  5. מחלקים את התערובת לשתי קערות.
  6. לקערה אחת מוסיפים את הבטטה המעוכה, ולקערה השנייה את עלי התרד.
  7. ממליחים, ומערבבים היטב כל תערובת בנפרד.
  8. פורסים את בצק הפילאס ועובדים בכל פעם על רוחב בצק של כ-20 ס"מ.

מרק חרירה מחמם לחורף

חומרים:

1 בצל בינוני

3 גבעולי סלרי - קצוצים

1 עגבנייה - קצוצה

300 גרם בשר צלעות אנגוס שופרסל - חתוך לקוביות

1 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

1 כוס כוסברה שופרסל -  קצוצה

1 כוס עדשים שחורות שופרסל

1 כוס גרגירי חומוס בצנצנת שופרסל

1 כפית מלח שופרסל

1 כפית פלפל שחור טחון שופרסל

1 כפית כורכום טחון שופרסל

3 כפות שמן קנולה שופרסל

4-5 כוסות מים

לרביכה:

1 כוס מים

2 כפות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

4 כפות מיץ לימון שופרסל

1/4 כוס אטריות דקות שופרסל

אופן ההכנה:
  1. לסיר עמוק מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל.
  2. מוסיפים את הסלרי, הבשר, הקטניות והעגבנייה ומטגנים כ- 3 דקות.
  3. מוסיפים את המים עד לכ- 3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כורכום.
  5. מבשלים עד לבישול הבשר והקטניות (כשעה).
  6. מערבבים כוס מים עם 2 כפות קמח.
  7. לאחר ריכוך הבשר והקטניות, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ואת כוס המים והקמח למרק ומערבבים.
  8. מוסיפים את האטריות ואת מיץ הלימון.

כרובית קריספית בתנור במגוון טעמים

חומרים:

כרובית גדולה טרייה ויפה

פירורי לחם רגילים, פאנקו או מתובלים (יש אפילו פירורי לחם ללא גלוטן למי שצריך)

שומשום לבן או שחור (לא חובה)

מעט שמן זית

ועכשיו למגוון טעמים לבחירתכם:

לכרובית בצ'ילי:

1/2 כוס מיונז

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 כף אבקת מרק בטעם בצל מחומרים טבעיים

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

לכרובית בחרדל:

1/2 כוס חרדל

1/4 כוס שמן זית

1 כף סילאן

1 כף אבקת מרק בטעם פטריות מחומרים טבעיים

1 כפית פפריקה

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

 

לכרובית בטחינה:

1 כוס טחינה מוכנה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאד

2 כפות ממרח לימון כבוש

אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את הכרובית ומסירים את העלים הירוקים.
  2. ממלאים סיר גדול מאד במים ומכניסים לתוכו את הכרובית כשהראש שלה כלפי מטה.
    מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד שהכרובית מתרככת מעט. שימו לב שלא לבשל יותר מדי עד לריכוך מלא, כי אז היא עלולה להתפרק.
  3. בקערה מערבבים יחד את כל החומרים מאחד מהטעמים שבחרתם.
  4. מורחים את הכרובית החצי מבושלת מכל הכיוונים בתערובת. מבפנים ומבחוץ ומניחים אותה בתבנית התנור, על גבי נייר אפיה.
  5. בוזקים פירורי לחם או פנקו, ועוד קצת שומשום אם מתחשק לכם.
  6. מזליפים על פירורי הלחם מעט שמן זית ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה של הכרובית.

עוגיות תמרים מגולגלות עם תמרים ואגוזים

 

מצרכים:

לבצק:

200 גרם חמאה - רכה

4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

350 גרם קמח תופח מנופה זיפר שופרסל

1/4 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר לבן שופרסל

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

 

למלית:

1 מיכל מלית תמרים שופרסל

100 גרם אגוזי מלך קלופים שופרסל - גרוסים

1 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל

 

להגשה:

1 שקית אבקת סוכר שופרסל

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים את הבצק בעזרת ניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-10 דקות.

למלית:

  1. בקערה מניחים את ממרח התמרים עם כפית הקינמון ואגוזי המלך הגרוסים ומערבבים.
  2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ועל משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק עד לקבלת עלה דק.
  3. מורחים את המלית על כל עלה, תוך הקפדה על השארת שול נקי ממלית בצד אחד של העלה לסיום הגלגול.
  4. מגלגלים כל עלה לצורת רולדה.
  5. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הרולדות.
  6. יוצרים חתכים בכל אחת מן הרולדות ליצירת העוגיות.
  7. מעבירים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות.

להגשה:

  1. מניחים לרולדות להצטנן מעט וחוזרים עם סכין על החתכים.
  2. מצננים צינון מלא.
  3. מפזרים מעל העוגיות את אבקת הסוכר ומגישים.

ספרינג רולס – דפי אורז במילוי ירקות לצד רוטב אסייתי מושלם

חומרים לספרינג רולס:

חבילת דפי אורז (משתמשים בכמה שצריך ושומרים במזווה לפעם הבאה)
חבילת אטריות שעועית
3 מלפפונים
3 גזרים
כרוב אדום קטן
5 עלי חסה
נבטים (דקים או עבים לבחירתכם)
אבוקדו בשל אבל לא רך מדי
עירית
כוסברה

עבור הרוטב האסייתי:

3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית שמן שומשום
2 כפות דבש
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק

 

ראשית דבר עושים הכנה מוקדמת לכל אחד מהמרכיבים ומניחים בצלחות/קעריות נפרדות:

  1. מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה ושופכים עליהן מים רותחים עד לכיסוי. משרים במשך כעשר דקות עד לריכוך, ומסננים. בזמן ההשריה מתפנים להכנת שאר המרכיבים.
    הכמות שיוצאת מאטריות השעועית היא גדולה למדי ואין צורך להשתמש בכולה עבור המתכון. לפיכך, בסיום העבודה מעבירים את כל מה שנשאר לכלי עם מכסה, ומקפיאים. בפעם הבאה שנרצה להשתמש בהם נוכל לשפוך לתוך הכלי מים רותחים והאטריות יחזרו להיות כמו חדשות. לאטריות השעועית גם שימושים רבים נוספים כך שניתן גם להוסיף אותן לסלט, למוקפצים וכיוצא בזה.
  2. את הגזרים קולפים, שוטפים ומייבשים, וחותכים לרצועות דקות מאד בעזרת קולפן סלייסים שעולה גרושים ושתמיד טוב שיהיה בבית או מנדולינה. אם אין לכם לא את זה ולא את זה ואתם לא מעוניינים לרכוש, תוכלו תמיד להשקיע יותר זמן ולהשתמש בסכין.
  3. את המלפפונים קולפים, שוטפים ומייבשים, וחותכים אך ורק את החלק החיצוני שלו, זה שללא הגרעינים, לרצועות דקות מאד.
  4. את הכרוב האדום, שוטפים, מייבשים וחותכים לרצועות דקיקות בסכין חדה או מנדולינה.
  5. את החסה שוטפים, מייבשים, וחותכים בסכין לרצועות דקיקות.
  6. את הנבטים חולטים קצרות על ידי כך שמעבירים אותם לקערה, שופכים עליהם מים רותחים, מחכים דקה ומסננים.
  7. את האבוקדו קולפים וחותכים לרצועות דקות.
  8. את העירית שוטפים ומייבשים.
  9. את הכוסברה שוטפים ומייבשים.
  10. מכינים קערה גדולה ובה מים חמימים עבור טבילת דפי האורז, וכרגע יש לנו את כל מה שצריך בכדי להתחיל במלאכת ההרכבה.

מתחילים למלא ולגלגל:

  1. טובלים דף אורז במים החמימים לחמש שניות, מוציאים ומניחים על משטח עבודה.
  2. מניחים קרוב לצד התחתון של העיגול מעט מכל ירק. מתחילים מהגזר ומהמלפפון, עליהם מניחים את הכרוב והחסה, מעל את העירית והכוסברה ומעל הכל מעט נבטים ואטריות שעועית.
  3. קצת יותר לכיוון האמצע מניחים רצועת אבוקדו.
  4. מתחילים לגלגל את דף האורז תוך שמהדקים לתוכו היטב את הירקות, ועוצרים כשמגיעים לאבוקדו.
  5. סוגרים את שני הצדדים החיצוניים כלפי פנים, וממשיכים לגלגל עד לסוף הדף.
  6. מניחים בתבנית, וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם כל הירקות.
  7. שומרים במקרר עטוף בניילון נצמד עד להגשה.

הכנת הרוטב:

מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים בצנצנת זכוכית אטומה במקרר.

להגשה:

חוצים כל רול ומסדרים יפה בצלחת הגשה לצד או מסביב לרוטב.

ספרינג רולס נטבלים ברוטב

הבורקס הטורקי של סבתא ג'ולייט של לבנה וחי

מצרכים:

לבצק:

400 גרם קמח לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

220 מיליליטר מים

25 גרם סוכר לבן שופרסל

10 גרם מלח שולחן מעולה שופרסל

80 גרם חמאה

 

לקיפול:

260 גרם חמאה - רכה

 

למלית:

1 ביצה שופרסל

1 מיכל גבינת קוטג'

300 גרם גבינת גאודה  הולנדית 30% שופרסל - מגוררת

2 תפוחי אדמה קטנים - מגוררים דק מאוד וסחוטים מנוזלים

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל – טרופה

50 גרם שומשום שופרסל

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק ומורחים את החמאה הרכה.
  3. מקפלים את הבצק לשלושה חלקים.
  4. מרדדים בשנית ומקפלים את הבצק ל-2 חלקים.
  5. מעבירים את הבצק למקרר לקירור של כ-30 דקות.
  6. לאחר 30 דקות מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל הבורקס בו מעוניינים.
  7. על משטח מקומח מרדדים כל כדור למלבן מוארך.

למלית:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי המלית ומערבבים.
  2. מניחים מעט מן המלית בקצה כל מלבן ומקפלים לכדי צורת משולש.

לציפוי:

  1. טורפים ביצה.
  2. מצפים את הבורקסים בביצה הטרופה.
  3. מפזרים שומשום מעל כל בורקס.
  4. מעבירים את הבורקסים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

ירקות מוקפצים בסגנון אסיאתי עם אטריות אורז

 

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 בצל יבש

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

3 גזרים

1 קולורבי

200 גרם ברוקולי טרי

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 סלסלת פטריות שמפניון

3 עלי בצל ירוק

2 פלפל צ'ילי

200 גרם אטריות אורז מבושלות ומסוננות לפי ההוראות

שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן צ'ילי

1 כף רוטב דגים

5 טיפות של שמן שומשום

מלח לפי הטעם

להגשה:

חופן כוסברה קצוצה

מעט בוטנים קלופים מומלחים

 

 

אופן ההכנה: 

מכינים את הירקות:

  1. קולפים את הבצל, שוטפים ופורסים אותו לרצועות.
  2. קולפים את הגזרים, שוטפים וחותכים לרצועות דקות.
  3. קולפים את הקולורבי, שוטפים, פורסים לפרוסות וכל פרוסה חותכים לרצועות דקות.
  4. שוטפים היטב את הברוקולי, מפרידים את ראשי הברוקולי מהרגליים, ומשאירים להם גזע קטן בלבד.
  5. שוטפים את הפלפלים, ופורסים לרצועות דקות.
  6. מנקים את הפטריות, קוצצים את רגליהן ופורסים.
  7. את הבצל הירוק שוטפים וחותכים לאורך לפיסות קטנות.
  8. שוטפים את פלפל הצ'ילי, ופורסים לעיגולים קטנים.

 

מתחילים להקפיץ: (להקפיץ = טיגון + ערבוב)

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום ואת הגינג'ר, ומערבבים.
  3. מוסיפים את הגזר והקולורבי, ומקפיצים כחמש דקות.
  4. מוסיפים את הברוקולי והפלפלים יחד, ומקפיצים כשלוש דקות.
  5. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד כשלוש דקות נוספות.
  6. מוסיפים את הבצל הירוק ואת פלפל הצ'ילי ומערבבים.
  7. מוסיפים את אטריות האורז המבושלות (ראו טיפ בנוגע אליהן בסוף), ומערבבים.
  8. מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים מעט את האש, טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח אם צריך, ולאחר ערבוב של שלוש דקות נוספות מכבים את האש, מחלקים לצלחות, בוזקים מעט בוטנים ומגישים.

טיפ בנוגע לאטריות האורז:

אטריות האורז מאד ארוכות, ואני נוהגת לחתוך אותן בסכין לאחר הבישול כך שהן תשתלבנה בקלות יותר בתוך הירקות, ויהיה קל יותר לערבב את המנה וגם למזוג אותה לצלחות.

 

 

תמונה נוספת של הירקות המוקפצים עם אטריות אורז

 

שבלולי פיצה מבצק עלים

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים מרודד ומוקפא שופרסל

1 רסק עגבניות גדול שופרסל

2 כפות אורגנו שופרסל

200 גרם גאודה שופרסל - מגוררת

1 כוס חרוזי זיתים ירוקים שופרסל

לציפוי:

1 ביצה שופרסל

אופן ההכנה:
  1. על משטח פותחים את בצק העלים ומחלקים לשניים.
  2. מורחים מחצית מרסק העגבניות על חצי עלה אחד ואת יתרת רסק העגבניות על חצי העלה השני.
  3. מפזרים על כל חצי עלה את גבינת הגאודה המגוררת ואת האורגנו.
  4. מפזרים את חרוזי הזיתים.
  5. מגלגלים כל חצי עלה לצורת רולדה ומהדקים את הסגירה.
  6. חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי של כ-3 סנטימטר.
  7. מניחים את הפרוסות בתבנית מרופדת נייר אפייה.
  8. טורפים את הביצה ומברישים כל פרוסה בביצה הטרופה.
  9. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס