דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המתכון של אמא של עומר מילר לקבב דג

מתכון לקציצות קבב דג

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

פלנצ'ה

מברשת לשימון

 

מצרכים:

לדג:

2 יחידות פילה דג באס טרי שופרסל - טחונים

2 פלפלים ירוקים חריפים - קצוצים דק

2 כוסות כוסברה שופרסל - קצוצה

1 כוס נענע שופרסל - קצוצה

1 בצל סגול - קצוץ

3 שיני שום שופרסל - קצוצות

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

3 פיתות - חצויות (רצוי מרובעות)

 

לצלייה:

שמן זית פרימיום שופרסל

 

למרק:

3 כוסות יוגורט עזים

3 כוסות נענע שופרסל - קצוצה

1/2 כוס נענע יבשה

1 בצל סגול - קצוץ

1 פלפל ירוק חריף - קצוץ

5 כפות חומץ יין לבן אורגני 5% גרין שופרסל

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

להגשה:

3 בצלים - פרוסים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את פילי דג הבאס הטחון עם כל יתר מרכיבי הדג: הפלפלים החריפים, הכוסברה, הבצל הסגול, שיני השום, הנענע, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
  2. חותכים את הפיתות המרובעות לחצאים וממלאים כל חצי פיתה במלית.
  3. בעזרת מברשת משמנים את חצאי הפיתות הממולאים.
  4. במחבת פסים מניחים את חצאי הפיתות על צידן המשומן.
  5. משמנים את צידן השני של הפיתות וצולים במשך 3 דקות מכל צד.
  6. בקערה מניחים את היוגורט עם הנענע הטרייה, הנענע היבשה, הבצל הסגול, הפלפל החריף, חומץ היין, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
  7. במחבת מניחים שמן זית עם פרוסות הבצלים ומטגנים עד להשחמה.

להגשה:

יוצקים את היוגורט לקערות קטנות, מקשטים בבצל המטוגן ומגישים לצד פיתות קבב הדג.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.