דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המבורגר סלק טבעוני של עומר מילר

מתכון להמבורגר סלק ועדשים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

2 סלק אדום מקולף ומבושל בוואקום שופרסל - מגוררים דק

1+1/4 כוסות אורז יסמין שופרסל

1+1/4 כוסות עדשים כתומות שופרסל

2 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

3 כפות פירורי לחם מוזהבים שופרסל

1 כפית סילאן פרימיום שופרסל

1 בצל ירוק - קצוץ דק

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

להגשה:

לחמניות המבורגר

חסה אייסברג שופרסל

עגבניות - פרוסות

בצל סגול -  פרוס

קטשופ אורגני גרין שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אורז היסמין על פי הוראות היצרן.
  2. מבשלים את העדשים הכתומות על פי הוראות היצרן.
  3. בקערה מניחים את האורז המבושל עם העדשים הכתומות, הסלקים המגוררים, פירורי הלחם, הבצל הירוק, הטימין, המלח, הפלפל השחור והסילאן ומערבבים.
  4. בתבנית אפייה מניחים את נייר האפייה ומרססים בתרסיס שמן הקנולה.
  5. מן התערובת יוצרים קציצות עגולות ורחבות ומניחים בתבנית האפייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך כ-25 דקות.
  7. חוצים את לחמניות ההמבורגר לחצי ומניחים את החלק העליון בצד.

 

להגשה:

  1. מעל לכל חצי תחתון של לחמניית ההמבורגר מפזרים את הקטשופ ומעליו מניחים את עלי החסה, פרוסות העגבנייה, פרוסות הבצל הסגול וקציצת ההמבורגר סלק.
  2. מכסים עם החצי העליון של לחמניית ההמבורגר ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס