עוגת המבורגר יומולדת: מתכון להמבורגר ביתי ענק - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המבורגר יומולדת

תמונה גרסת הדפסה

עוגת המבורגר - מתכון להמבורגר ביתי ענק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 8 מנות

אביזרים:

2 תבניות עגולות קפיץ בקוטר 26 (לא פחות)

נרות יום הולדת

קערת ערבוב

משטח עץ בוצ'ר להגשה

נייר אפייה

 

מצרכים:

ללחמניית הענק:

350 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

1/2 1 כפות שמרים יבשים בוואקום שופרסל

3 כפות סוכר לבן שופרסל

4 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

כוס וחצי מים פושרים

כף מלח דק שופרסל

 

לציפוי:

ביצה טרופה L שופרסל

שומשום שופרסל

 

להמבורגר:

700 גרם בשר צוואר טחון אנגוס שופרסל

300 גרם אנטריקוט טחון שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

3 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1/2 כף שום גבישי במיכל שופרסל

 

להרכבה:

רוטב עגבניות שום אורגני גרין

מיונז שופרסל

מיונז אמיתי שופרסל

עגבניות פרוסות

לבבות חסה שופרסל

2 בצלים סגולים פרוסים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה.
  2. מניחים בגומה שמן זית, מלח ומים, לשים היטב ומניחים בקערה מכוסה להתפחה של כ- 45 דקות.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי ההמבורגר לעיסה אחידה.
  4. מניחים נייר אפייה בתבנית קפיצית, משטחים את ההמבורגר בתוכה ומעבירים למקרר.
  5. לאחר שהבצק תפח לשים אותו שוב על משטח מקומח ויוצרים לחמנייה עגולה ענקית.
  6. מניחים את הלחמנייה בתבנית קפיצית מרופדת נייר אפייה.
  7. מצפים את הלחמנייה בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
  8. מניחים להתפחה שנייה של 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 30 דקות.
  9. מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת אפייה לצינון.
  10. מכניסים את תבנית ההמבורגר לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20 -30 דקות.
  11. פורסים את לחמניית העמק לשני חלקים ומורחים על צד אחד רוטב עגבניות שום אורגני ועל הצד השני מיונז שופרסל.
  12. מניחים את ההמבורגר הענק על בסיס הלחמנייה, מרכיבים ירקות וסוגרים.
  13. מקשטים בנרות יום הולדת ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס