דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המבורגר חלומי עם צ'טני מנגו וריבת בצל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להמבורגר אנטריקוט ביתי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 80 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

להמבורגר:

  • 500 גרם בשר אנטריקוט אנגוס שופרסל - טחון
  • 500 גרם בשר סינטה אנגוס שופרסל - טחון
  • 1 בצל - קצוץ
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כפית בהרט שופרסל

לריבת בצל:

  • 6 בצלים סגולים - קצוצים
  • 2 כפות סוכר לבן שופרסל
  • 5 כפות סירופ מייפל פרימיום שופרסל
  • 2 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל
  • 2 כפות סילאן שופרסל
  • 1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 3 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

לממרח איולי פפריקה:

  • 3 ביצים שופרסל - חלמונים
  • 2 כפות חומץ שופרסל
  • 1 כף חרדל צרפתי שופרסל
  • 1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1/2 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה שופרסל

צ'יפס תפוח אדמה לימוני:

  • 4 תפוחי אדמה – פרוסים לטבעות דקות
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1/2 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1/2 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל – לטיגון עמוק

להגשה:

  • 6 לחמניות המבורגר שופרסל
  • 2 עגבניות – פרוסות לטבעות
  • 6 פרוסות עלי חסה ערבית
  • 5 מלפפונים חמוצים – פרוסים לטבעות
  • חופן צלפים

 

אופן ההכנה:

 להמבורגר:

  1. במחבת מניחים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים.
  2. בקערה מערבבים יחדיו את מרכיבי הבשר עד ליצירת מסה.
  3. מן המסה יוצרים קציצות ומכניסים למקרר למשך כ- 20 דקות.

 

לריבת הבצל:

  1. בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים את הבצלים ומאדים במשך 10 דקות.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת ריבה סמיכה.

 

לממרח איולי פפריקה:

  1. יש להכין מראש ולאחסן במקרר עד לשימוש.
  2. במעבד מזון מניחים את החרדל והחומץ ומתחילים לערבב.
  3. מוסיפים את החלמונים בהדרגה.
  4. לאחד שהמסה מתחילה להתנפח מוסיפים, בזילוף עדין, את השמנים.
  5. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה.

 

צ'יפס תפוח אדמה לימוני:

  1. במחבת מטגנים את הצ'יפס בשמן עמוק עד להזהבה.
  2. בקערה מניחים את הצ'יפס המוכן ומוסיפים את שאר מרכיבי המנה.
  3. מערבבים בעדינות ונותנים למנה לנוח במשך 20 דקות.

 

אופן הרכבת המנה:

  1. במחבת חמה צורבים את הקציצות עד למידת העשייה הרצויה.
  2. חותכים את לחמניות ההמוברגר לשני חצאים.
  3. על כל צד מורחים מעט מן האיולי פפריקה.
  4. מעל האיולי פפריקה מוסיפים את החסה, העגבנייה, המלפפון החמוץ והצלפים.
  5. מניחים את הקציצות ומעליהם מפזרים את ריבת הבצל.
  6. מגישים עם הצ'יפס.הלימוני וצ'אטני מנגו.

 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.