דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הבורקס הטורקי של סבתא ג'ולייט של לבנה וחי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבורקס טורקי של סבתא ג'ולייט של לבנה וחי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

קערה

מיקסר + וו לישה

מערוך

 

מצרכים:

לבצק:

400 גרם קמח לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

220 מיליליטר מים

25 גרם סוכר לבן שופרסל

10 גרם מלח שולחן מעולה שופרסל

80 גרם חמאה

 

לקיפול:

260 גרם חמאה - רכה

 

למלית:

1 ביצה שופרסל

1 מיכל גבינת קוטג'

300 גרם גבינת גאודה  הולנדית 30% שופרסל - מגוררת

2 תפוחי אדמה קטנים - מגוררים דק מאוד וסחוטים מנוזלים

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל – טרופה

50 גרם שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק ומורחים את החמאה הרכה.
  3. מקפלים את הבצק לשלושה חלקים.
  4. מרדדים בשנית ומקפלים את הבצק ל-2 חלקים.
  5. מעבירים את הבצק למקרר לקירור של כ-30 דקות.
  6. לאחר 30 דקות מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל הבורקס בו מעוניינים.
  7. על משטח מקומח מרדדים כל כדור למלבן מוארך.

למלית:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי המלית ומערבבים.
  2. מניחים מעט מן המלית בקצה כל מלבן ומקפלים לכדי צורת משולש.

לציפוי:

  1. טורפים ביצה.
  2. מצפים את הבורקסים בביצה הטרופה.
  3. מפזרים שומשום מעל כל בורקס.
  4. מעבירים את הבורקסים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.