האיטלקית של אדוני: מתכון לדג עם ניוקי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

האיטלקית של אדוני: דג עם ניוקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למתכון לדג עם ניוקי עגבניות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

  • סיר עמוק
  • מעבד מזון או בלנדר מוט
  • מחבת
  • צלחת הגשה רחבה, או מגש גדול

 

מצרכים:

לדג:

  • 3 חבילות פילה דג באס טרי שופרסל (6 יחידות)
  • 2 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד
  • 2 שיני שום שופרסל - שלמות עם הקליפה
  • 1 כף זרעי כוסברה - כתושים גס
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

לניוקי:

  • 1 שקית ניוקי תפוחי אדמה שופרסל

לרוטב עגבניות:

  • 10 עגבניות בשלות - חתוכות גס
  • 1 צרור בזיליקום שופרסל - העלים בלבד
  • 6 שיני שום שופרסל - קלופות
  • 1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כפית סוכר שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

להגשה:

  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה - מגולענים
  • 1/2 צרור בזיליקום שופרסל - העלים בלבד
  • 1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה: 

לניוקי:

מבשלים את הניוקי על פי הוראות היצרן.

 

לרוטב העגבניות:

  1. בסיר מניחים את שמן הזית עם העגבניות, הבזיליקום, שיני השום, הסוכר, המלח והפלפל השחור, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.
  2. לאחר הבישול, טוחנים את הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.

 

לדג:

  1. במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את שיני השום.
  2. מניחים את פילה הדג על הצד של העור.
  3. מוסיפים את זרעי הכוסברה, הטימין, המלח והפלפל השחור ומטגנים במשך כ- 3 דקות.
  4. לאחר 3 דקות, הופכים את הדג על צידו השני, מטגנים במשך כחצי דקה נוספת ומסירים מן האש.

 

להגשה:

  1. על צלחת מסדרים את הניוקי ומעליו מניחים את הדג, גבינת הריקוטה, הזיתים והבזיליקום.
  2. מזליפים את שמן הזית ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס