דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דניס עם קרם לימונים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג דניס בתנור עם קרם לימונים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 30

אביזרים:

תבנית אפייה

נייר אפייה

בלנדר מוט


מצרכים:

1 חבילת דניס שלם טרי שופרסל (2 דגי דניס)

3 יחידות שומר - חתוכים לרבעים

2 פלפל ירוק חריף - חתוך לאורכו

1 סלסלת עגבניות שרי אדומות אורגניות גרין שופרסל

1 לימון – חתוך לפרוסות

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

3 שיני שום שופרסל - פרוסות

מעט מלח בישול גס שופרסל

 

לקרם הלימון:

2 לימונים - חתוכים לקוביות גדולות (ללא החרצנים)

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

2 גבעולי קורנית (טימין) שופרסל - רק העלים

1 כפית שטוחה של מלח שולחן דק שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/4 כוס מים

1 כף דבש עם מזון מלכות פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מבשלים את כל מרכיבי קרם הלימון יחדיו למשך 15 דקות.
  2. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרכיבים המבושלים לקרם חלק.
  3. יוצרים 2-3 חריצים בכל אחד מהדגים.
  4. מחלקים את הקרם לשני חצאיים.
  5. מניחים בצד מחצית מן הקרם.
  6. מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. ממלאים את הדגים בקרם הלימון ומוסיפים פרוסת לימון.
  8. מוסיפים את השומר, עגבניות השרי, הפלפל החריף ושיני השום.
  9. מתבלים בשמן זית, ובמלח הגס ועוטפים את הדגים בקרם הלימון.
  10. אופים כ- 30 דקות בחום של 200 מעלות ומגישים לצד קרם הלימון.

 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס