

מתכון לדג דניס בתנור עם קרם לימונים
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 30
אביזרים:
תבנית אפייה
נייר אפייה
בלנדר מוט
מצרכים:
1 חבילת דניס שלם טרי שופרסל (2 דגי דניס)
3 יחידות שומר - חתוכים לרבעים
2 פלפל ירוק חריף - חתוך לאורכו
1 סלסלת עגבניות שרי אדומות אורגניות גרין שופרסל
1 לימון – חתוך לפרוסות
1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
3 שיני שום שופרסל - פרוסות
מעט מלח בישול גס שופרסל
לקרם הלימון:
2 לימונים - חתוכים לקוביות גדולות (ללא החרצנים)
4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
2 גבעולי קורנית (טימין) שופרסל - רק העלים
1 כפית שטוחה של מלח שולחן דק שופרסל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
1/4 כוס מים
1 כף דבש עם מזון מלכות פרימיום שופרסל
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מבשלים את כל מרכיבי קרם הלימון יחדיו למשך 15 דקות.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרכיבים המבושלים לקרם חלק.
- יוצרים 2-3 חריצים בכל אחד מהדגים.
- מחלקים את הקרם לשני חצאיים.
- מניחים בצד מחצית מן הקרם.
- מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- ממלאים את הדגים בקרם הלימון ומוסיפים פרוסת לימון.
- מוסיפים את השומר, עגבניות השרי, הפלפל החריף ושיני השום.
- מתבלים בשמן זית, ובמלח הגס ועוטפים את הדגים בקרם הלימון.
- אופים כ- 30 דקות בחום של 200 מעלות ומגישים לצד קרם הלימון.
בתיאבון!