דוסה ללא גלוטן עם סלטים וטחינה | מתכון טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דוסה ללא גלוטן עם סלטים וטחינה

תמונה גרסת הדפסה

דוסה מתכון טבעוני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות + לילה השרייה
  • מספר מנות: 5 מנות

אביזרים:

מחבת שטוחה

מיקסר \ מעבד מזון

קערית ערבוב

 

לקרפים:

1 כוס אורז בסמטי הודי שופרסל

3/4 כוס עדשים אדומות שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כף גדושה זעתר

מים להשריה

טחינה גולמית שופרסל

 

לסלט:

1 חבילת סלט קלאסי אישי שופרסל

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1 חבילה נבטי חמנייה \ צנונית שופרסל

1/2 כף שמן זית שופרסל פרמיום

1/2 כפית מלח דק שופרסל

1 כף מיץ מלימון טרי

1 סלט חומוס ומסבחה שופרסל

תרסיס שמן זית כתית שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. משרים בקערה גדולה את האורז והעדשים במים ללילה – שומרים על מי ההשרייה.
  2. לאחר לילה מסננים את העדשים והאורז, ומעבירים למעבד מזון עם כפית מלח, זעתר וכוס וחצי ממי ההשריה.
  3. טוחנים את התערובת ובודקים מרקם, אם יש צורך מוסיפים מים עד למרקם של בלינצ'ס דליל.
  4. מחממים מחבת ומשמנים מעט. מוזגים מהבלילה ומשטחים כמו בלינצ'ס, כשהצד העליון מתחיל לקבל בועות ולהתגבש הופכים לחצי דקה לצד השני.
  5. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים.
  6. מערבבים בקערה את לקט הסלט עם הירק, הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
  7. מורחים על הקרפים ממרח חומוס ומסבחה ומעל סלט מגלגלים מהודק. חותכים לשני חצאים ומגישים.

למתכונים טבעוניים נוספים ליחצו כאן 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס