דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דג בקארי של לירון פרטוש

מתכון לדג בקארי של לירון פרטוש

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 3-2

אביזרים:

סיר סוטאז'

מחבת פסים

מחבת רגילה

מסננת

 

מצרכים:

לדג:

1 חבילת דג לברק שלם טרי שופרסל (2 יחידות) – חתוך לפילה

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

20 גרם חמאה הולנדית שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן מעולה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לקארי:

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל

1 בצל קטן - קצוץ דק

4 שיני שום שופרסל - קצוצות

1 פלפל צ'ילי אדום חריף - פרוס לטבעות דקות

1 כף ג'ינג'ר - קצוצה

1 ענף למון גראס - חצוי

2 כפות מחית קארי צהובה

1 כוס עגבניות מרוסקות שופרסל

1/2 כוס שמנת להקצפה 38% שופרסל

 

לעגבניות:

10 עגבניות שרי אדומות אורגני גרין שופרסל

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

להגשה:

1/2 כוס כוסברה שופרסל -  קצוצה

 

אופן ההכנה:

לקארי:

  1. בסיר סוטאז' מניחים את 50 גרם החמאה, עם הבצל, שיני השום, ענף הלמון גראס, הפלפלים והג'ינג'ר.
  2. מערבבים ומטגנים במשך כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את משחת הקארי והעגבניות המרוסקות ומבשלים במשך כ-8 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים במשך דקה.
  5. מסירים מן האש ומסננים את רוטב הקארי.

לעגבניות:

במחבת פסים מניחים את שמן הזית עם עגבניות השרי מערבבים את עגבניות השרי וצולים במשך כ-3 דקות.

לדג:

  1. חותכים את פילי הדג לריבועים.
  2. מתבלים את ריבועי הלברק במלח ובפלפל.
  3. במחבת מניחים את שמן הזית עם החמאה.
  4. כאשר המחבת מתחממת, מוסיפים את ריבועי הדג המתובלים וצולים את הדג במשך כ-3 דקות מכל צד.
  5. בצלחת מניחים את רוטב הקארי, מעליו מניחים את הדג ואת העגבניות הצלויות ומעל מפזרים את הכוסברה הקצוצה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.