

מתכון לדג בקארי של לירון פרטוש
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 3-2
אביזרים:
- סיר סוטאז'
- מחבת פסים
- מחבת רגילה
- מסננת
מצרכים:
לדג:
- 1 חבילת דג לברק שלם טרי שופרסל (2 יחידות) – חתוך לפילה
- 1 כף שמן זית פרימיום שופרסל
- 20 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 1/2 כפית מלח שולחן מעולה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
לקארי:
- 50 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 1 בצל קטן - קצוץ דק
- 4 שיני שום שופרסל - קצוצות
- 1 פלפל צ'ילי אדום חריף - פרוס לטבעות דקות
- 1 כף ג'ינג'ר - קצוצה
- 1 ענף למון גראס - חצוי
- 2 כפות מחית קארי צהובה
- 1 כוס עגבניות מרוסקות שופרסל
- 1/2 כוס שמנת להקצפה 38% שופרסל
לעגבניות:
- 10 עגבניות שרי אדומות אורגני גרין שופרסל
- 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
להגשה:
- 1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
אופן ההכנה:
לקארי:
- בסיר סוטאז' מניחים את 50 גרם החמאה, עם הבצל, שיני השום, ענף הלמון גראס, הפלפלים והג'ינג'ר.
- מערבבים ומטגנים במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את משחת הקארי והעגבניות המרוסקות ומבשלים במשך כ-8 דקות.
- מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים במשך דקה.
- מסירים מן האש ומסננים את רוטב הקארי.
לעגבניות:
במחבת פסים מניחים את שמן הזית עם עגבניות השרי מערבבים את עגבניות השרי וצולים במשך כ-3 דקות.
לדג:
- חותכים את פילי הדג לריבועים.
- מתבלים את ריבועי הלברק במלח ובפלפל.
- במחבת מניחים את שמן הזית עם החמאה.
- כאשר המחבת מתחממת, מוסיפים את ריבועי הדג המתובלים וצולים את הדג במשך כ-3 דקות מכל צד.
- בצלחת מניחים את רוטב הקארי, מעליו מניחים את הדג ואת העגבניות הצלויות ומעל מפזרים את הכוסברה הקצוצה.
בתאבון!