דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דג בקארי עם אננס של אדוני

מתכון לדג בניחוח אסייתי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

סיר סוטאז' גדול

סיר עמוק קטן לבישול אורז

 

מצרכים:

לאורז:

1 כוס אורז יסמין שופרסל

2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

2 כוסות מים - רותחים

 

לקארי:

3 חבילות פילה דג באס טרי שופרסל (6 יחידות)

1/2 כוס משחת קארי אדום

1/4 כוס רסק עגבניות שופרסל

2 בצלים סגולים - קצוצים דק

2 פלפל צ'ילי אדום - קצוץ דק

3 שיני שום שופרסל - קצוצות דק

3 כפות ג'ינג'ר - קצוץ דק

2 כפות זרעי כוסברה - כתושים

1 כף כמון טחון שופרסל

1/4 כוס רוטב דגים

1/4 כוס סוכר חום דמררה שופרסל

2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

2 פחיות נוזל קוקוס שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

 

לירקות:

1 חציל

1 כוס דלעת

1 כוס אננס

1 צרור כוסברה שופרסל – העלים בלבד

1/2 כוס בוטנים קלויים ומומלחים שופרסל

 

אופן ההכנה:

לירקות:

  1. קולפים את החציל, חותכים לקוביות בגודל של 5 סנטימטר ומטגנים עד להזהבה.
  2. חותכים את הדלעת לקוביות של חתוכה לקוביות בגודל של 3 סנטימטר.
  3. חותכים את האננס לקוביות בגודל של 2 סנטימטר (ניתן להשתמש באננס טרי או משומר).

 

לאורז:

  1. בסיר מניחים את שמן הקנולה עם האורז והמלח.
  2. מוסיפים את המים ומבשלים לפי הוראות היצרן (כ- 25 דקות).

 

לקארי:

  1. בסיר סוטאז' גדול מניחים את שמן הקנולה עם הבצלים הסגולים, שיני השום, פלפלי הצ'ילי, הג'ינג'ר ואת זרעי הכוסברה היבשים, מערבבים ומטגנים במשך כ-2 דקות.
  2. לאחר הטיגון מוסיפים את רסק העגבניות, משחת הקארי, הסוכר החום, כף הכמון, רוטב הדגים, מיץ הלימון ואת נוזל הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים במשך כ-20 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את חתיכות פילה הבס, חתיכות החציל המטוגן, את חתיכות האננס ואת הכוסברה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות על אש נמוכה.
  6. לפני ההגשה בוזקים את הבוטנים הקלויים ומוסיפים מעט כוסברה טרייה.
  7. מגישים לצד האורז הלבן.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס