דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דג אמנון אפוי במלח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג אמנון אפוי במלח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

  • תבנית אפייה
  • קערית לרוטב
  • צלחת הגשה גדולה
  • פטיש לשבירת המלח

 

מצרכים:

לדג:

  • 2 חבילות אמנון שלם טרי שופרסל
  • 2 קילו מלח בישול גס שופרסל
  • 5 גבעולי קורנית (טימין) שופרסל
  • 5 שיני שום שופרסל -שלמות ומקולפות

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל
  • 1 כף דבש עם מזון מלכות פרימיום שופרסל
  • 2 שיני שום שופרסל -כתושות
  • 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק שופרסל
  • 2 כפות כוסברה שופרסל- קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  2. בתבנית אפייה מניחים מלח גס כך שיכסה את תבנית האפייה.
  3. מניחים על המלח את הדגים וממלאים בכל בטן של דג את גבעולי הטימין ושיני השום.
  4. מכסים את הדג במלח גס ואופים כשלושת רבעי שעה.
  5. בקערה מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב.
  6. לאחר האפייה שוברים את המלח ומקלפים אותו מן הדג.
  7. מגישים את הדג לצד הרוטב.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.