דבלה - עוגיות טוניסאיות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דבלה - עוגיות טוניסאיות

תמונה גרסת הדפסה

דבלה - עוגיות טוניסאיות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 20

אביזרים:

קערת ערבוב

מכונת פסטה

מזלג 2 שיניים (מזלג פריסת בשר)

סיר סוטאז' שטוח ובעל עומק קל לטיגון

קערה

סיר קטן

גלגלת

 

מצרכים:

לבצק:

4 ביצים שופרסל

3 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

1 כפית אבקת סודה לשתייה שופרסל

3 כפות שומשום שופרסל

קורנפלור שופרסל – לקימוח

 

לטיגון:

1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לסירופ:

1+1/2 כוסות מים

1+1/2 כוסות סוכר לבן שופרסל

1/2 לימון

1/2 כוס דבש עם מלכות פרימיום שופרסל

 

לקישוט:

1 מיכל סוכריות צבעוניות לקישוט

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערה רחבה מניחים את הקמח עם הסודה לשתייה, השומשום והביצים עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשיח (ניתן להוסיף 1/4 כוס מים קרים, לפי הצורך).
  2. מכסים את הקערה ומניחים בצד ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
  3. על משטח עבודה מקומח בקורנפלור מניחים את הבצק ומחלקים אותו לשלולה חלקים.
  4. מעבירים כל אחד מחלקי הבצק במכונת הפסטה עד ליצירת רצועה דקה מאוד.
  5. על משטח עבודה מקומח בקורנפלור חותכים, בעזרת הגלגלת, את חתיכות הבצק המרודדות לרצועות ארוכות ברוחב של כ-5 סנטימטר.
  6. מניחים את הרצועות על משטח העבודה המקומח בקורנפלור.

לטיגון:

  1. בסיר סוטאז' שטוח ובעל עומק מניחים את בקבוק שמן הקנולה ומחממים.
  2. נועצים את המזלג בקצה כל רצועה, מניחים את קצה הרצועה בשמן כאשר היד השנייה אוחזת ברצועה ומגלגלים את הרצועה סביב עצמה. מטגנים במשך כ-2 דקות (עד הזהבה) ומסירים מן האש.
  3. חוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות.

לסירופ:

  1. בסיר קטן מניחים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים על אש קטנה במשך כ-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
  2. לאחר 20 דקות מסירים מן האש ומניחים בצד להצטננות.

להגשה:

  1. טובלים את העוגיות בסירופ.

לקישוט:

  1. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס