דאל: מתכון לתבשיל עדשים בסגנון הודי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דאל - תבשיל עדשים בסגנון הודי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדאל עדשים הודי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4 - 5

אביזרים:

  • סיר בישול
  • צלחת רחבה להגשה

 

חומרים:

  • 1 כוס עדשים אדומות שופרסל
  • 1 בצל קצוץ 1 כפית שום גבישי שופרסל
  • 1/2 כוס עגבניות מרוסקות שופרסל
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 פלפל חריף ירוק קצוץ
  • 1 כף כמון שופרסל 1 כף משחת קארי אדומה
  • 3 כפות שמן קנולה שופרסל
  • 1 כפית מלח שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל
  • 1/2 כפית כורכום שופרסל
  • חצי כוס כוסברה שופרסל קצוצה

להגשה:

  • 2 כפות טחינה אורגנית גרין שופרסל
  • מעט כוסברה שופרסל קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בסיר את הבצל, הפלפל החריף, השום והעדשים עם שמן הקנולה ומטגנים כ- 3 דקות.
  2. מוסיפים את כל התבלינים ואת משחת הקארי ומערבבים היטב על מנת "לפתוח טעמים".
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים והמים ומערבבים היטב.
  4. מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
  5. מבשלים כ- 20 דקות לערך או עד שהעדשים מתרככות.
  6. מגישים ומזלפים מעט טחינה גולמית וכוסברה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס