גרבלקס - סלמון מעושן עם סלק - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גרבלקס - סלמון עם סלק

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגרבלקס סלומון עם סלק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעתיים
  • מספר מנות: 8 מנות

מרכיבים:

200 גרם סלמון מנוקה היטב

2  סלקים (רצוי גדולים)

1 כוס מלח גס

1 כוס סוכר לבן 

1 חופן זרעי כוסברה טחונה שופרסל

1 חופן שמיר ארוז שופרסל קצוץ

מעט גרידת תפוז ולימון

להגשה:

לאבנה

סומאק

שמיר

חלה (רצוי חלת בריוש)

פרחים אכילים  (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  1. את הסלק שוטפים, קולפים ומגרדים בפומפיה ומכניסים לשקית רחבה ייעודית.
  2. מוסיפים לשקית את המלח, הסוכר, זרעי כוסברה, שמיר קצוץ ואת גרידת התפוז והלימון.
  3. משקשקים את השקית כדי לערבב את כל המרכיבים.
  4. מוסיפים את הדג למשרה, מוציאים את האוויר מהשקית ואוטמים היטב.
  5. מכניסים את השקית למקרר ל-2-3 שעות בהתאם לרמת הכבישה הנדרשת. 
  6. מוציאים את הדג, שוטפים את הסלמון ופורסים לפרוסות דקות.
  7. מגישים על חלת בריוש מטוגנת, מזלפים מעט לאבנה, סומאק, שמיר ופרחים אכילים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס