דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גל אופיר קופף - בצלים ממולאים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבצלים ממולאים בתבשיל כרישה וארטישוק

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 2

חומרים:

1/2 ק"ג בשר טחון אנגוס שופרסל

6 בצלים גדולים - חתוכים עד למרכז (לא לחצות לשניים)

1 כוס קוסקוס דק שופרסל

10 עגבניות שרי אורגניות אדומות גרין שופרסל - קצוצות

1 חופן נענע טרייה שופרסל - קצוצה

1 חופן צנוברים קלופים שופרסל

1 כפית מלח שופרסל

1 כפית כורכום טחון שופרסל - למלית  

1 כפית כורכום טחון - לרוטב

1 כפית פלפל לבן שופרסל

1 כרישה - קצוצה

1 שורש סלרי שופרסל - קצוץ

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים שופרסל

1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות שופרסל

1 כף מיץ לימון שופרסל

1 כף סוכר לבן שופרסל

5 כפות שמן זית שופרסל

1 כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות יצרן.
  2. בסיר, מבשלים את הבצלים עם מים רותחים עד התרככות.
  3. בקערה מערבבים את מרכיבי המלית: הקוסקוס, עגבניות השרי, הנענע הקצוצה, הצנוברים הקלויים והבשר הטחון ומתבלים עם המלח, הפלפל הלבן וכפית כורכום.
  4. מקלפים את גלדי הבצל וממלאים במלית.
  5. בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הכרישה הקצוצה.
  6. מתבלים במלח, בפלפל הלבן ובכפית כורכום.
  7. מוסיפים את שורש הסלרי הקצוץ, את מיץ הלימון וכוס המים.
  8. מערבבים היטב ומוסיפים את גרגרי החומוס ואת תחתיות הארטישוק כשהן חתוכות לקוביות קטנות.
  9. מסדרים בזהירות את הבצלים הממולאים מעל.
  10. מביאים לרתיחה ולאחריה מנמיכים את האש ומבשלים כ- שעה וחצי.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.