דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גליליות קרמשניט ממכרות

מתכון לגליליות קרמשניט מבצק עלים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:
12 גלילים ממתכת או עץ שנועדו לאפייה גלגלת פיצה
תבנית אפייה
מסננת לפיזור אבקת סוכר
שקית זילוף וצנתר כוכב
מיקסר להקצפה

מצרכים:
נייר אפייה
1/2 חבילת בצק עלים מרודד ומוקפא
200 גרם שוקולד מריר פרימיום שופרסל
3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
6 כפות אבקת סוכר שופרסל
500 גרם ריקוטה
1 מיכל מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל
1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
1 ביצה שופרסל - להברשה

להגשה:
אבקת סוכר שופרסל

אופן ההכנה:
1. על משטח עבודה פורסים את בצק העלים ובעזרת גלגלת פיצה / סכין חדה, חותכים רצועות לרוחבו של העלה ברוחב של 1 סנטימטר.
2. מלפפים כל רצועה סביב גליל מתכת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
3. טורפים את הביצה ומברישים את בצק.
4. אופים את הגלילם בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד הזהבה ומוציאים לצינון.
5. מקפלים כל עלה לשניים וממלאים מן הלקט.
6. בקערה מניחים את שתי חבילות השוקולד המריר עם שמן הקנולה וממיסים בפולסים במיקרוגל.
7. מוציאים את הבצק מן הגלילים, טובלים כל גליל בשוקולד משני הקצוות שלו ומעבירים לקירור.
8. בקערה מקציפים את מיכל השמנת עם תמצית הוניל ואבקת הסוכר.
9. תוך כדי הקצפה מוסיפים את גבינת הריקוטה.
10. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף וממלאים כל גליל.
11. מפזרים מעל הגלילים אבקת סוכר ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס