דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גלילות בטטה על מצע צזיקי

תמונה גרסת הדפסה

גלילות בטטה על מצע צזיקי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות

אביזרים:

מנדולינה

תבנית אפייה

נייר אפייה

מחבת קטנה

 

מצרכים:

לבטטות:

3 בטטות גדולות - קלופות ופרוסות דק לאורכן

1 בקבוק תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

למלית:

200 גרם גבינת גאודה זיתים ועגבניות הולנדית שופרסל - מגוררת דק

200 גרם גבינה למילוי חסרת טעם (כנען/טוב טעם/טבורג)

1 בצל גדול - קצוץ

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

2 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

 

לצזיקי:

2 מיכלי יוגורט יווני 10% שופרסל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 מלפפון - קצוץ דק

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

3 כפות שמיר שופרסל - קצוץ

 

להגשה:

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבטטות:

  1. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את פרוסות הבטטה.
  2. מרססים את פרוסות הבטטה בתרסיס השמן ומפזרים את כפית המלח.
  3. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות עד שפרוסות הבטטה משחימות.

למלית:

  1. במחבת מרססים מעט מתרסיס הקנולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להשחמה.
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי המלית ומערבבים.
  3. בקצה של כל עלה בטטה מניחים כף מן המלית ומגלגלים לכדי צורת גליל.

לצזיקי:

  1. בקערה נפרדת מניחים את כל מרכיבי הצזיקי ומערבבים.

להגשה:

  1. על צלחת שטוחה מניחים מעט מן הצזיקי.
  2. מעל הצזיקי מניחים 2 גלילות בטטה, מזלפים מעט משמן הזית ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.