גירוס פרגיות עם טחינה לימונית - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גירוס פרגיות עם טחינה לימונית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפרגיות במרינדה עם טחינה ליד

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעתיים
  • מספר מנות: 5-6

מצרכים

1 ק"ג פרגיות פרמיום שופרסל טריות

למרינדה

חצי כוס שמן זית אורגני גרין

חופן אורגנו טרי קצוץ דק

גרידה מלימון אחד

כף פפריקה אדומה מתוקה במיכל

מעט טימין טרי

כפית זרעי כוסברה טחונה

מעט צ'ילי חריף כתוש במיכל

מלח

פלפל שחור טחון במיכל

לטחינה ירוקה:

טחינה גולמית שופרסל

עלי אורגנו טריים קצוצים

גרידת לימון

להגשה:

בצל צלוי

עגבניות צלוית

פיתה שרופה או טורטיה שופרסל צרובה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הפרגיות עם מרכיבי המרינדה. מומלץ להכין ערב קודם ולהשרות ללילה, אם אין זמן יש להשרות לפחות שעה.

2. מחממים פלנצ'ה או מחבת פסים, צולים את הפרגיות היטב עד הזהבה.

3. צולים גם את העגבניות והבצל.

4. צורבים פיתות או טורטיות.

5. מרכיבים את המנה: מניחים מעל פיתה צרובה נתחים של פרגית צלויה, מפזרים מעל בצל ועגבניות צלויות.

6. מערבבים את חומרי הטחינה ומגישים את המנה לצד טחינה ירוקה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס